1 Mart 2021 Pazartesi

Astroloji'de Evler (Özet Bilgiler Serisi-8. Yazı)

 


Merhaba Sevgili Dostlarım,

Bu yazımda da Astrolojik bir harita için en önemli olan konulardan biri olan "Astroloji'de Evler" konusunda sizler için bir özet yazacağım, keyifli okumalar dilerim...

Astroloji'de "Ev" Nedir?

Astroloji'de Evler, tıpkı Burçlar gibi hayatın farklı alanlarını ve farklı konu başlıklarını temsil eden bölgelerdir. Herhangi bir Astrolojik Harita'da (Harmonik haritalar dışında) 12 tane ev bulunur. Şimdi bu Astrolojik Evleri sizlere özet bir şekilde anlatmaya çalışacağım:

1.Ev: Koç Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticisi Mars'tır. Bu ev için "Haritanın Özeti" desek çok da yanlış bir tanımlama yapmış olmayız. 1. Ev; bizlerin dışa yansıttığı karakteri, benliğimizi, olaylara yaklaşımımızı, dışarıdan algılanış şeklimizi, dış görünüşümüzü temsil ederken Medikal Astroloji'de ise baş bölgesini temsil eder. 1. evimizin başladığı nokta, aynı zamanda "Yükselen" noktamızdır. Birinci evimizin başladığı nokta hangi burçtaysa, yükselen burcumuz odur.😊

2.Ev: Boğa Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticisi Venüs'tür. 2. Ev; kazancınız olan parayı, para kazanma kaynaklarınızı, özgüveni, dünyevi zevkleri, güven duygusunu temsil ederken Medikal Astroloji'de ise boyun ve boğaz bölgesini temsil eder.

3.Ev: İkizler Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticisi Merkür'dür. 3.Ev; iletişim şeklinizi ve etrafınızla iletişiminizi, zihinsel yatkınlıklarınızı/ zeka tipinizi, ilk ve ortaöğrenim yaşamınızı, vokal yeteneklerinizi (şarkı söyleme, güzel diksiyon, bir şeyleri güzel bir şekilde anlatma kabiliyeti... vs) , sözleşmeleri, akrabaları, komşuları temsil ederken Medikal Astroloji'de ise kanı, elleri, akciğerleri ve omuzları temsil eder.

4.Ev: Yengeç Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticisi Ay'dır. 4.Ev; bizi dünyaya getiren aileyi, ev yaşantımızı, iç dünyamızı (herkesten gizli yanımız da denilebilir, kendi içimizde kendimizi dönüştürdüğümüz kısımlar), gıdayla, taşınmaz mallarla ( ev, tarla, arsa...vs) ilgili durumları ve babamızı (kimi haritada anneleri simgelediğini de gördüm) temsil ederken Medikal Astroloji'de ise mideyi, rahmi ve göğüsleri temsil eder.

5.Ev: Aslan Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticisi Güneş'tir. 5.Ev; aşk yaşantımızı, karşımıza çıkması olası olan partner şekillerini, çocuklarımızı ve onlarla olan ilişkilerimizi, çocuklarımızın olası astrolojik profillerini, seksin daha çok fiziksel yanını (8.ev kısmında burayı daha detaylı açıklayacağım), flört etme şeklimizi, şansımızı, mizacımızı, hobilerimizi ve sahne sanatlarını temsil ederken Medikal Astroloji'de ise kalbi, omurları ve hamilelik sürecini temsil eder.

6.Ev: Başak Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticisi Merkür'dür. 6.Ev; sağlığımızı, gündelik yaşamımızı, evcil hayvanlarımızı, çalışma ortamımızı ve hizmet etmeyi temsil ederken Medikal Astroloji'de ise sindirim sisteminin kalan kısmını; bağırsakları, safrayı, göbek bölgesini, pankreası ve mideyi temsil eder.

7.Ev: Terazi Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticisi Venüs'tür. 7.Ev; evliliğimizi, eşimizin taşıyacağı olası enerjileri, ortaklarımızı ve ortaklıklarımızı, çok yakın çevremizdeki insanları ve aleni düşmanlarımızı temsil ederken Medikal Astroloji'de ise böbrekleri ve idrar yollarını temsil eder.

8.Ev: Akrep Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticileri Mars ve Plüton'dur (Klasik Astroloji'ye göre sadece Mars'tır). 8.Ev; başkalarından (özellikle de eşten) gelen finansal kaynakları, dönüşümleri, krizleri, korkuları, tutkularımızı ve tutkularımıza olan yürüme şeklimizi, kimyayı, ameliyatları ve seksin daha ruhsal yönünü (5.evde cinselliğin fiziksel yönü ön plandayken, 8.evde cinselliğin ruhsal boyutu ve kişideki ruhsal yanı daha ön plandadır) temsil ederken Medikal Astroloji'de ise üreme organlarını temsil eder.

9.Ev: Yay Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticisi Jüpiter'dir. 9.Ev; yükseköğrenimi, üniversiteleri, hukuku, dini, felsefeyi, inançları, etik değerleri, ikinci evlilikleri (İkinci evliliğini yapan kişilerin evlilikleri ve bu evlilikteki eşlerinin profilleri daha çok 9.evden incelenir.), yurtdışını ve uzun yolculukları temsil ederken Medikal Astroloji'de ise sinir sistemini ve kasları temsil eder. 

10.Ev: Oğlak Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticisi Satürn'dür. 10.Ev; hayatta varmak istediğimiz yeri, toplumdaki statümüzü (Medeni durum da toplumsal bir statü olduğundan 10.Ev ya da yöneticisi etki aldığı zaman gelen evlilikler de sıkça gördüğümüz bir durumdur.) , kariyer hayatımızı ve annemizi (kimi haritada babaları simgelediğini de gördüm) temsil ederken Medikal Astroloji'de de dişleri, kemikleri ve eklemleri temsil eder.

11.Ev: Kova Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticileri Satürn ve Uranüs'tür (Klasik Astroloji'ye göre sadece Satürn'dür). 11.Ev: Arkadaşlık ilişkilerimizi, sosyal çevremizi, hayallerimizi, toplulukları ve toplumsal bilincimizi temsil ederken Medikal Astroloji'de de kalp-damar sistemini ve sinir sistemini temsil eder.

12.Ev: Balık Burcunun doğal evidir ve doğal yöneticileri Jüpiter ile Neptün'dür (Klasik Astroloji'ye göre sadece Jüpiter'dir). 12.Ev: Bilinçaltımızı, rüyalarımızı, psişik yanlarımızı, gizli düşmanlarımızı, ruhsal yönümüzü ve hayal gücümüzü temsil ederken Medikal Astroloji'de de psikolojimizi, psikiyatrik durumları ve lenf sistemini temsil eder.


Sevgilerimle           
Lavanta Leylak        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.