30 Ocak 2021 Cumartesi

Astroloji'deki Zodyak Çeşitleri ve Harita Çeşitleri - 2 ( Harmonikler ve Sinastri ) (Özet Bilgiler Serisi- 4.Yazı)

 



Merhaba Dostlarım, 

Şimdi sizler için " Astroloji'deki Zodyak Çeşitleri ve Harita Çeşitleri - 1 (Özet Bilgiler Serisi- 3.Yazı)  " adlı yazımın devamı olan " Astroloji'deki Zodyak Çeşitleri ve Harita Çeşitleri - 2 (Özet Bilgiler Serisi- 4.Yazı) " yazımı kaleme alıyorum. Önceki yazımda, Zodyak Çeşitleri'ni ve karşılaşacağınız olası Astrolojik Harita Çeşitleri'nin bir kısmını kaleme almıştım, Harita Çeşitleri'ni ise " Kişisel Bazda Harita Çeşitleri " ve " Kişisel Bazda Olmayan Harita Çeşitleri " olmak üzere ikiye ayırmıştım. Şimdi, " Kişisel Bazda Harita Çeşitleri " ne kaldığım yerden devam edeceğim:


A) Kişisel Bazda Harita Çeşitleri


7) Harmonik Haritalar : Harmonik Haritalar'da tıpkı Karakter Haritaları gibi Natal Haritalar'ı irdelemeye yönelik haritalardır, ancak Harmonik Haritalar, muhakkak Natal Haritalarla beraber incelenmelidir. Harmonik Haritalar gezegenlerle değil, sayılarla ifade edilirler, her birinin temsil ettiği bir açı vardır, yanlarındaki sayılara göre çizilirler. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenleriniz için buraya bir yazı linki bırakıyorum çünkü bu özette kısaca anlatabileceğim bir harita tipi değil Harmonik Haritalar...

Harmonik Haritalar - Astroloji Okulu


B) Kişisel Bazda Olmayan Harita Çeşitleri


Sevgili Dostlarım,

Şu ana kadar bireysel bazda, yani tek kişi üzerinden inceleme yapılan haritaları sizler için kaleme aldım. Şimdi bu kategorinin altında, iki veya daha fazla kişiyi inceleyebileceğimiz Harita Çeşitleri'ni sizler için yazacağım...


1) Sinastri Haritası : Türkçe ismiyle " Eşleşim Haritası" dır ve İlişkiler Astrolojisi 'nde en bilinen harita çeşididir. Kimi yerde yazılanların aksine, İlişkiler Astrolojisi'ne ait tek harita çeşidi değildir (Kompozit ve Davison gibi harita çeşitlerini de ileride sizlere anlatacağım...) Hatta samimi bir itirafta bulunmak gerekirse Astroloji 'ye yönelmemin bir numaralı sebebidir 😆 Eşleşim Haritası, iki kişinin doğum haritalarının içli - dışlı bir şekilde ortaya konmasıyla meydana gelen harita çeşididir. İncelemek istediğiniz tematiğe göre Sinastri'ye Asteroidleri veya Arap Noktaları'nı da ekleyebilirsiniz. ( Elbette temaya bağlı olmadan da ekleyebilirsiniz, ancak gözünüz alışkın değilse bu sizi yoracaktır ve detayları kaçırmanıza sebep olacaktır. ) Bu tanım biraz karışık oldu, şimdi aşağıya sizler için bir Eşleşim Haritası örneği bırakıyorum :



Bu gördüğünüz Eşleşim Haritası bana ve bu Blog'a ait harita. İçteki Natal Harita bana ait, dıştaki Natal Harita Blog'a. Gördüğünüz gibi burada, iki haritanın birbirlerine yaptıkları açılar ve haritalardaki gök cisimlerinin tarafların birbirlerinin hangi astrolojik evlerine düştüğü görülüyor ve buna göre yorumlar yapılıyor. Sinastri anlatımım açıkçası biraz özet olmaktan çıkacak, hem ne için kullanıldığını, kullanımı sırasında sıkça gördüğüm tabloları, ne şekillerde kullanılacağını açıklayacağım, çünkü Sinastri, çok sık başvurulan detaylı bir yöntem. 

" Taraflardan birinin doğum saati net, ancak diğerinin doğum günü bilinip doğum saati bilinmiyorsa:

Doğum saati bilinmeyen kişi için gün ortasını, yani saat 12:00'ı yazıp, ona göre haritaya bakabilirsiniz. Ay burcu değişmek üzereyse saati bilinmeyen kişinin Ay burcunu ve oluşan astrolojik evlerini de dikkate almayın. Doğum saati bilinmeyen kişinin gezegenlerinin (Ay hariç), doğum saati bilinen kişinin astrolojik evlerine olan etkilerine ve gezegenlerin yaptığı açılara bakın.  "

Ne için kullanılır? 

Yukarıdan anladığınız üzere, iki haritanın birbirleri üzerinde oluşturduğu enerjileri analiz etmek için kullanılıyor. Ülkemizde en çok sevgili, eş, nişanlı ya da aklımızdaki kişi konumundaki kişiler için başvurulan bir harita tipi olduğunu görmüş olsam da, aslında çok geniş bir yelpazesi vardır. Aile bireylerinizle, işyerinizle (işyerinizin kuruluş anını baz alan harita ile), üniversitenizle ( üniversiteniz ya da fakültenizin kuruluş anı) , arkadaşlarınızla, kurduğunuz bir oluşumla ( oluşumun kuruluş anı ), evcil hayvanınızla, yaşadığınız ülkeyle ( ülkenin kuruluş haritası, çoğu ülkenin kuruluş haritasını astrotheme.com dan bulabilirsiniz )  ve daha birçok şeyle Eşleşim Haritanızı inceleyebilirsiniz, çünkü ilişkiler sadece gönül ilişkisinden ibaret bir kavram değildir...

Örneğin , burada Blog'la benim Eşleşim Haritamızı paylaştım, Blog cansız bir nesne ama bir oluşum, haliyle üzerimde etkisi olan bir oluşum, kendine has bir enerjisi var ve gördüğünüz gibi Blog'un çoğu görünümü 6. evime düşmüş durumda ve Blog benim için günlük bir sorumluluk haline geldi 😊 Dahası burayı bilgilerimi paylaştığım, ilerleyen yıllarda hepinize kaynak olacak bir yer haline getirmeye çabalıyorum... ( 6. ev başkalarına hizmet etmeyi de temsil eder ) 

Yukarıda Eşleşim Haritası'nın kullanım amacını " İki haritanın birbiri üzerinde oluşturduğu enerjileri analiz etmek. " olarak tanımladım. İki haritanın birbiri üzerindeki etkileşimlerini incelediğiniz zaman, var olan ilişkilerinizde yaşanma ihtimali olan ya da yaşanan problemlere sebep olan enerjileri görebilirsiniz ve bu enerjiyi nasıl daha doğru kanalize edebileceğiniz / çalıştırabileceğiniz konusunda fikirler edinebilirsiniz. Ayrıca, bir Sinastri haritasında, karşınızdaki insandan tekamülünüze dair neleri öğrenebileceğinizi ve onun sizden tekamülüne dair neler öğrenebileceğinizi de analiz edebilirsiniz. 

Örneğin, ben bir Güney Ay Düğümü - Koç insanı olarak " Merkür - Mars Zıtlığı " yaşadığım bir arkadaşımdan kavga sırasında çenemi tutmayı öğrendim ( Merkür sahibi benim ) , o da Mars sahibi olarak söylediğim şeyleri anlamadan bana kırıcı tepkiler vermemeyi öğrenmişti, şu an o arkadaşımla çok daha kaliteli bir iletişimimizin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

Sinastriler' e ne yazık ki ilişkilerinin kendilerine sadece toplumsal statü getirip getirmeyeceğine ya da kişinin kişisel olarak başarı gördüğü konumlara kişiyi taşıyıp taşımayacağına dair yorum getirmek için bakan insanların sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Sinastri, ilişkilerin gidişatı ya da olası varış noktaları hakkında birtakım ipuçları verebilir, ancak bir kesinlik yoktur çünkü bir insanla hayatını birleştirmek büyük oranda kadersel bir olaydır. İnançların da dışında, bunu şöyle düşünmenizi öneririm:

Diyelim ki hayatınıza giren kişiyle aynı şehirde, aynı günde, aynı saatte, aynı dakikada, hatta belki de aynı saniyede doğan biri daha var, hatta doğdukları hastaneye kadar aynı olsun ve yanyana olan doğumhanelerde doğmuş olsunlar. Baktığınız zaman, her iki kişi de tıpatıp aynı doğum haritasına sahip olacaklar, ancak içlerinden bir tanesinin kader yolu sizle kesişmiş olacak veya ikisinin yolu kesişmiş olsa bile, biri sizin hayatınıza daha özel bir konumda girmiş olacak. İşte burada baktığımız bütün haritalardan da, yaptığımız bütün hesaplamalardan da çok daha üstün bir düzen var ve biz bu düzene burada inancımıza göre " kader " , " karma ", " ilahi plan " gibi sıfatlarla algılamaya çalışıyoruz. 

Daha somut bir örneğiyle, aynı cinsiyetten ikiz ya da üçüz kardeşleri olan bireylere aşık olanlarınız da bunu böyle düşünebilir, aynı anne - babadan, hatta tek yumurta ikiziyse aynı gen dizilimine sahip olan ve belki de birkaç dakika arayla doğan iki kişiden neden sizinki olanı? Haritasal olarak bariz bir farkları yoksa, bu da bahsettiğim kaderselliği açıklamaya yeterli bir durumdur.

Sinastrinin ( Eşleşim Haritalarının ) Kullanım Şekilleri

Sevgili Dostlarım, 

Daha önce " Astroloji'deki Zodyak Çeşitleri ve Harita Çeşitleri - 1 (Özet Bilgiler Serisi- 3.Yazı)  " adlı yazımda  ( tıklayarak yeni bir pencereden ulaşabilirsiniz ) Zodyak Çeşitleri' ni ve Drakonik Haritalar'ı sizlere anlatmıştım. Şimdi ise " Farklı Zodyak tipleri ile Eşleşim Haritası " bakımından bahsedeceğim sizlere:

a) Tropikal - Tropikal Sinastri : Burada her iki haritayı da Tropikal Zodyak'ta çizilmiş olan Natal Haritaları kullanarak kıyaslayabilirsiniz. Bu sizlerin şu anki hayatınızda olan Eşleşim Haritanız'dır ve en sık kullanılan, en sık bahsi geçen kullanım şekli de budur.

b) Drakonik - Tropikal Sinastri : Drakonik Haritalar'ın Ruh Haritaları olduğundan ve genellikle haritalarımızla bağdaştıramadığımız kısımlarda ona başvurduğumuzdan ( benim gibi bir Astroloji meraklısıysanız meraktan da başvurabilirsiniz tabi 😀 ) yine burada zaman zaman Tropikal Sinastri'de yeterli ipucunu bulamadığımızda ya da fiziksel dünyamızı alan haritalarımız ile ruh haritalarımızın hem kendimizle hem de karşımızdaki insanla kurduğu bağları merak ettiğimizde, taraflardan birinin Drakonik Natal Haritası ile diğer tarafın Tropikal Natal Haritası'nı kıyaslıyoruz, sonrasında tarafları değiştirip tekrar bakıyoruz. Bu şekilde kendi haritalarınızı da kıyaslayabilirsiniz, böylece sizi buhranda hissettiren , adapte olamadığınız enerjileri  ya da tam tersine, kendinizi yönetmekte daha yetkin hissettiğiniz enerjileri bulabilirsiniz. Bazı astrologlar bu tip Sinastri bakımını da tavsiye ederler.

c) Drakonik - Drakonik Sinastri : Karşınızdaki kişiyle ilk defa tanıştınız; fakat size çok tanıdık geldi, o karmik bağı iliklerinize kadar hissettiniz ya da bildiğiniz biriyle sizin Sinastriniz'le ya da Kompozit Haritanızla çözemediğiniz bir olay yaşadınız,  anlam veremiyorsunuz ya da bunların hiçbiri olmadı ama artık haritalara bakıp, bir şeyleri daha fazla çözdükçe keyif alan biri haline geldiniz, o zaman sizi buraya alalım 😊 Ruh haritalarınızın Eşleşim Haritaları'na bakarak da karşı tarafla yaşadığınız durumları anlamlandıracak enerjileri bulabilirsiniz. Tropikal - Tropikal Zodyak dışında Tropikal - Drakonik Zodyak bakımı daha çok öneriliyor olsa da kendi adıma bugüne kadar bu şekilde baktığım Eşleşim Haritaları' nın da birçok noktaya ışık tuttuğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 


Sevgili Dostlarım, 

Sinastri sıkça bahsedilen bir harita tipi olduğu için daha geniş bir bilgilendirme yapmak istedim. Daha sizlere anlatacağım harita tipleri elbette bitmedi, ancak bu yazıyı, yazı dizisini rahatça takip edebilmeniz açısından burada noktalıyorum. Hepinize sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum....

Sevgilerimle                

Lavanta Leylak             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.