4 Şubat 2021 Perşembe

Astroloji'deki Zodyak Çeşitleri ve Harita Çeşitleri - 3 (Özet Bilgiler Serisi- 5.Yazı)

                                                  


Merhaba Dostlarım, daha öncesinde  " Astroloji'deki Zodyak Çeşitleri ve Harita Çeşitleri - 1 (Özet Bilgiler Serisi- 3.Yazı) "  ve " Astroloji'deki Zodyak Çeşitleri ve Harita Çeşitleri - 2 ( Harmonikler ve Sinastri ) (Özet Bilgiler Serisi- 4.Yazı) " adlı yazılarımı kaleme almıştım ve bu yazılarda Astrolojik Harita tiplerini "Kişisel" ve "Kişisel Bazda Olmayan" olmak üzere ikiye ayırmıştım.

B) Kişisel Bazda Olmayan Harita Çeşitleri

2)Kompozit Harita: Türkçe adıyla " Bileşim Haritası " dır. " Birleşim Haritası " olarak da görebilirsiniz, ancak " Kompozit " kelimesinin Türkçe karşılığı " Bileşim " olduğundan, Bileşim Haritası olarak çevirdim, zaten baktığınız zaman bir bileşikteki elementin özelliğini kaybetmesi gibi, burada da gezegenleriniz ya da asteroidleriniz Natal formlarından çıkarak yeni bir kimlikte var olurlar ve bu şekilde davranırlar 😊  Mantığı iki veya daha fazla kişinin doğum haritalarındaki her bir cismin ve ev girişinin birbirleriyle orta noktalarının alınmasına dayanır. Örneğin, sizin Ay'ınız 10 derece Koç Burcu'nda olsun, Kompozit Haritanızı açtığınız kişinin de Ay'ı 10 derece Aslan Burcu'nda olsun. İkisinin arasındaki en yakın açı 120 derecedir ve bunun tam ortası 10 derece İkizler Burcu'dur. Haliyle bu kişiyle sizin Kompozit Haritanız'daki Ay - 10 derece İkizler Burcu'nda olacaktır. Bu işlem; ev girişleriyle birlikte, haritada yer almasını istediğiniz her bir gök cismi için uygulanır ve konumları çıkan cisimler Zodyak Çemberi üzerine yerleştirilir. Kompozit Harita'da yer alacak bütün tarafların doğum saati, Ay'ın ve ev girişlerinin doğru hesaplanabilmesi için doğru olmalıdır, bu ögeler farklı olduğu zaman harita yanlış olacaktır. Ayrıca, duruma göre Kompozit Haritayı'da  Drakonik Zodyak' ta da inceleyebilirsiniz.

Ne için kullanılır?

Kompozit Haritaları' da tıpkı Sinastri gibi sadece gönül ilişkileri için değil; aile, arkadaşlık, iş çevresindeki kişiler için de kullanılabilir. Kompozit Haritalar'da gezegenlerin yorumlanması biraz daha farklıdır. İleride Kompozit Haritalar için de daha geniş bir anlatım hazırlayacağım için, şimdilik "Kompozit Gezegenler" konusuna girmiyorum. Burada kişilerin birbirleri üzerindeki enerjilerinden çok, bu beraberlik, oluşum ya da işbirliği içerisindeki enerjileri incelenir. Bunu biraz daha net bir şekilde anlatmam gerekirse şu şekilde anlatabilirim: 

Hepimizin genel bir karakteri vardır, ancak her ilişkimizin dinamiği farklıdır ve her ilişkide farklı davranışlar sergileyebiliriz, bu etki Sinastri Haritası'ndan gelen etkilerin yanısıra, Kompozit Harita'da bizi temsil eden enerjinin çalışma şekline de bağlıdır. Örneğin, kimi insanın normalde daha alıcı davranışları vardır, ancak bir beraberliğe başlar ya da bir insanla tanışır ve o ilişki içerisinde çok farklı davranmaya başlar, daha fedakardır, daha anlayışlıdır, daha verici bir enerjide hareket eder. İşte bu Kompozit Harita'nın payı olan bir durumdur. Biraz daha somut bir örnek vermem gerekirse şunu söyleyebilirim:

Öncelikle bir evliliği kurtarmak için çocuk yapma fikrine sonuna kadar karşı bir insanım, kişilerin önce kendi içlerindeki ve kendi aralarındaki sorunlarını çözüp, sormadan hayata getirecekleri bir canlıyı Dünya'ya getirmeleri gerekir. Aksi taktirde bu kişiler, o en çok sevecekleri canlıya hayatının en büyük haksızlığını yapmış olurlar...  Ancak bazı evlilikler için " Çocukları olduktan sonra sorunları düzeldi... " tarzında söylemler duyarız, tabiki bir Kompozit Harita'yı bu şekilde özellikle denk getirmek imkansıza yakın, tamamen kadersel. O yüzden, " LÜTFEN EVDE DENEMEYİNİZ, KADERİNİZE GÜVENEREK BEBİŞLERİNİZİ SEVGİYLE KABUL EDİNİZ, SEVGİYLE YETİŞTİRİNİZ ", ancak; bu çiftlerin bu ilişki içerisindeki enerjilerini değiştiren yegane şey, o çiftin Kompozit Haritaları'na rötuş atan bebeğin enerjisidir 😊 Bu enerji, zaman zaman rötuş atmak yerine çizik de atabilir ama unutmayın ki her enerji değişebilir, dönüşebilir ve daha verimli bir hale gelebilir 😊

3) Progressed Kompozit Harita:  Türkçe adıyla " İlerletilmiş Bileşik Harita " dır. Tıpkı Natal Haritalarınız gibi, Kompozit Haritalarınız da ilerletilmiş formda çizilebilirler ve buna göre çizilmiş hali de İlerletilmiş Kompozit Haritalar'dır.

Ne için kullanılır? 

Kompozite dahil olan kişileri ilgilendiren ortak durumlarla alakalı ( Bu bir ilişkiyse tanışma, nikah, başlangıç, ayrılık, gerilimler, bir aile ise aile içi olaylar... gibi, yaşanacak duruma göre uyarlayabilirsiniz) incelenebilecek haritalardır.

4) Davison Haritası: Daha anlaşılabilir adıyla " Yaşayan Harita " dır. Sinastri gibi iki kişi için çıkartılır ( Çoğulu varsa da ben daha rastlamadım, Astrodientist 'te de bugüne kadar görmedim, denk geleniniz varsa " İletişim " sekmesindeki iletişim adreslerinden birinden bana ulaşıp iletebilirsiniz 😊 Davison Haritalarının çıkarım mantığı, iki kişinin doğum anlarının tam ortasına denk gelen Natal Harita'dır. Örneğin; 20 Ağustos 1992 ve 24 Ağustos 1992 tarihinde doğan iki kişi olsun; Bu kişilerin Davison Haritaları 22 Ağustos 1992 tarihinde, doğum saatlerinin ve doğum yerlerinin koordinatlarının ortasına göre çıkacaktır (Corrected - doğrulanmış metoduna göre -).

Ne için kullanılır? 

Burada da Kompozit Haritalar'daki gibi ilişki incelenir. Burada ASC yaşı büyük olan kişi olarak nitelendirilirken, DSC yaşı küçük olan kişi olarak nitelendirilir. Kompozit ve Davison Haritalar Bıraktığım bu linkten konuyla ilgili daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili araştırma yapacağım ve bulabilirsem daha detaylı bir çeviri yapacağım sizler için 😊


Harita tipleri özetimiz bu kadardı Sevgili Dostlarım, sorularınız varsa " İletişim " bölümündeki sosyal medya hesaplarından ya da mail adresinden bana ulaşabilirsiniz, sağlıcakla kalın...💜🌸


                                                                                                                          Sevgilerimle          

Lavanta Leylak       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.