23 Şubat 2021 Salı

Burçların Nitelikleri ve Burçların Temel Temaları ( Özet Bilgiler Serisi-7. Yazı)

 


Merhaba Sevgili Dostlarım, 

Özet Bilgiler Serimizin 7. yazısını önceden "Astrolojik Evler ve Sıkça Kullanılan Ev Sistemleri" hakkında yazmayı planladım, ancak sonradan yazarken farkettim ki öncesinde Burçların Nitelikleri, Aks Kavramı ve Burçlarla ilgili bir özet yazmam sonraki kısımları daha anlaşılabilir şekilde anlatmamı kolaylaştıracak.

Ancak bu yazımda kolay okunabilmesi açısından sadece Burçların Nitelikleri'ni ve Burçların Temel Temaları'nı ele aldım, keyifli okumalar dilerim...

Daha önceden Zodyak Çemberi'ni sizlere "Astroloji'deki Zodyak Çeşitleri ve Harita Çeşitleri - 1 (Özet Bilgiler Serisi- 3.Yazı)" adlı yazımda anlatmıştım, o yüzden çoğunuzun Zodyak Çemberi'ni bildiğini varsayarak "Burçlar" konumu anlatmaya başlıyorum:

Burçlar Neye Göre Sınıflandırılır?

Burçlar; elementlerine, erillik/dişillik durumlarına ve niteliklerine göre 3 sınıfa göre sınıflandırılabilirler.

A) Elementlerine Göre Burçlar:

     1A) Ateş Grubu Burçlar: Koç, Aslan ve Yay Burçları'dır. Ateş elementi; harekete geçmeyi, atağı, fiziksel enerjiyi, egoyu, daha güçlü bireyselliği ve atılımları temsil eder.

     2A) Toprak Grubu Burçlar: Boğa, Başak ve Oğlak Burçları'dır. Toprak elementi; maddi kaynakları ve konuları, dünyevi zevkleri, güven duygusunu, güvenceyi ve sağlamcılığı temsil eder.

    3A) Hava Grubu Burçlar: İkizler, Terazi ve Kova Burçları'dır. Hava elementi; mantığı, rasyonel düşünceleri, kolektif bilinci, akılsal dengeyi temsil eder.

    4A) Su Grubu Burçlar: Yengeç, Akrep ve Balık Burçları'dır. Su elementi; duyguları, ruhsallığı, spiritüel düşünceleri, ruhsal (daha doğru bir tabirle içsel) dengeyi temsil eder.

B) Erillik/Dişillik Durumuna Göre Burçlar

   1B) Eril Burçlar: Ateş ve Hava Grubu Burçlar'dır (Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova) . Eril Burçlar; atılgan olmaya, eyleme geçmeye, risk almaya daha yatkınlardır, bu yüzden deneme-yanılma yöntemi ile hayatı deneyimlemeye daha meyillilerdir. ( Özet olduğu için bu kısmı uzun tutmuyorum, olayı daha iyi kavramak isterseniz "Eril Enerji" hakkında kısa bir araştırma yapabilirsiniz.)

   2B) Dişil Burçlar: Toprak ve Su Grubu Burçlar'dır ( Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık). Dişil Burçlar; bekleyişte kalmaya, güvende hissettiklerinde harekete geçmeye, riskten uzak durmaya daha yatkınlardır, bu yüzden hayatı gözlemleme, olası sebep-sonuçları çoğu kez süzgeçlerinden geçirerek deneyimlemeye daha meyillilerdir.

C) Niteliklerine Göre Burçlar

   1C) Öncü Burçlar: Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak Burçları'dır. Haritalarında Öncü Burç etkisi yüksek olan kişiler ya da oluşumlar; öncülük etmeye, bir hareketi başlatmaya daha meyillilerdir, yerlerinde saymayı sevmezler. Örnek verecek olursam; normalde "Liderlik" özelliği dediğimizde aklımıza ilk olarak Aslan ve Koç Burçları gelir, fakat Aslan Burcu kurulu bir düzene liderlik ederken (Ormanların Kralı, ormanda bir sistem var ve bu sabit bir sistemdir.), Koç Burcu, atılımlara ve gelişmelere liderlik eder (Bir ekibi cesaretlendirir, onlara yeni vizyonlar katar ve dinamik bir düzene öncülük eder.). Haritalarında denge olmadığı taktirde, Öncü niteliğine fazlaca sahip olan kişiler, yaptıkları işleri tamamlamakta ya da Öncü nitelik eksikliğine sahip olan kişiler, gerekli motivasyonu oluşturmakta/ bulmakta zorluk çekebilirler.

  2C) Sabit Burçlar: Boğa, Aslan, Akrep ve Kova Burçları'dır. Sabit Burç insanları, tıpkı adı gibi sabitliği severler, değişimler onları genellikle rahatsız eder (özellikle de ani değişimler) ve diğer niteliklerdeki yerleşimlerinde bir yoğunluk söz konusu değilse değişimlere çok zor adapte olurlar. Haritalarında, Sabit nitelik etkileri yoğun olan kişilerin kangren durumlardan sıyrılmakta zorlandığını net bir şekilde görebilirsiniz, durumları sonlandırma eşikleri kendilerine ve etraftakilere zarar verecek düzeyde yüksek olabilir. Sabit niteliğinin iyi yönü ise verdiği yüksek konsantrasyon yeteneği ve sabır duygusudur.

  3C) Değişken Burçlar: İkizler, Başak, Yay ve Balık Burçları'dır. Değişken Burç insanları, monotonluktan keyif almazlar ve değişken ruh hallerine çok daha yatkınlardır. Yeniliklere kolayca adapte olabilirler, ancak haritalarında değişken enerjisini dengeleyen enerjiler olmadığı taktirde odaklanma sorunları yaşayabilirler. Bunun yanında bağlılık, bağlanma, sabretme, odaklanabilme, fikirlerine sahip çıkabilme, karar verme ya da bir hedefe istikrarlı bir şekilde yürüme gibi konularda sıkıntı çekebilirler. Haritadaki Değişken nitelik eksikliği olduğu taktirde kişiler değişen yaşam koşullarına alışmakta ya da olaylara farklı noktalardan bakabilmekte zorlanabilirler ve sabit fikirli olabilirler.

Burçların Temel Temaları (Özet Olarak)

Koç: Dinamizm, liderlik, öncülük, cesaret, savaşlar, savaşmak, ego, bireysellik, baş bölgesi...

Boğa: Dünyevi zevkler, para, güven, huzur, barış, sanat, sevgi, boğaz, boyun...

İkizler: Bilgi, iletişim, zeka, merak, ikilikler (olaylara iki yönden de bakabilme ya da ikilemler) , öğrencilik, akciğerler, eller...

Yengeç: Annelik, yuva, duygusal dünya, iştah, sindirim sistemi (özellikle mide), rahim...

Aslan: Liderlik, eğlence, aşk, sahne sanatları, ego, gurur, kalp...

Başak: Titizlik, günlük yaşantı, detaycılık, öğretmenlik, temizlik, sindirim sistemi (safra kesesi ve bağırsaklar)...

Terazi: Aşk, sevgi, barış, yakın ilişkiler (eş, ev arkadaşı, her gün dinamik bir şekilde iletişimi olan insanlar ve iş ortakları), sanat, huzur, böbrekler...

Akrep: Tutku, dönüşümler, derin bağlar, cinsellik, üreme organları...

Yay: İyimserlik, yabancı kültürler, bilgelik, hukuk, sinir sistemi...

Oğlak: Otorite, babalık, mantık, çalışma azmi ve hırsı, yöneticilik, iskelet sistemi...

Kova: Hümanizm, yenilikçilik, devrimler, sıradışı olanlar, kolektif bilinç, kalp-damar ve sinir sistemi...

Balık: Ruhsallık, iç dünya, bilinçaltı, sıvılar, kan ve endokrin sistem...


Sevgili Dostlarım, 

Elbette Burçlar bu tek satırlık anahtar kelimelerden ibaret değil, ancak zaman zaman dönüp baktığınızda bilgilerinizi tazelemeniz adına bir Özet Bilgiler Serisi yazdığım için bu yazıda "Burçların Temaları"nı anahtar kelimelerle sınırlı tutmayı seçtim. İlerleyen zamanlarda çok daha geniş kapsamlı yazılarda buluşmak üzere... 😊


Sevgilerimle           

Lavanta Leylak        




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.