11 Şubat 2021 Perşembe

11 Şubat 2021 - Kova Yeniayı, Yeniayın Yükselen Burçlar ve Burçlar Üzerindeki Olası Etkileri

 



Merhaba Sevgili Dostlarım,

Bu yazıyı aslında 09.02.2021 - Salı Akşamı'nda yazmayı planladım, ancak beni çok üzen bir haberden dolayı elim klavyeye gitmedi. Bundan dolayı şimdi bu yazıyı Çarşamba Sabahı'na doğru yol alırken yazmaya başladım (ve bitiremedim, karşınıza 11 Şubat'ta gelecek, şu an 11 Şubat 01:13 ve ben yeniden yazmaya başladım...)... Umarım sizler için verimli bir yazı hazırlayabilmiş olurum.

Yarın, yani 11 Şubat 2021 tarihinde 23 derece Kova Burcu'nda bir Yeniay gerçekleşecek. Etki süresini toplamda yaklaşık 4-5 gün gibi düşünebilirsiniz. 

Yeniay süreçleri, çoğumuz için bir arınmayı, yenilenmeyi ve yeni başlangıçları getirecektir. Yeniay'ın gerçekleştiği burcun ve haritamızda düştüğü evin temalarına göre hangi konularda bir arınma yaşayacağımızı öngörebiliriz. Yükselen/ Güneş Burçlarınıza göre 1-2 cümlelik "Yeniay Notları" yazmadan önce daha öncesinde " 28 Ocak 2021 - Aslan Dolunayı, Dolunayın Olası Etkileri ve Ay'ın Aldığı Açıların Analizi " adlı yazımda Ay'ın neleri temsil ettiğiyle ilgili yazdığım kısa özeti paylaşmak istiyorum:

" Ay Haritalarımızda Neleri Temsil Eder? 

Dostlarım, Ay haritalarımızda bizim duygu dünyamızı, duygusal zekamızı, annemizle olan ilişkimizi / bağımızı, erken çocukluk dönemimizi, sindirim sistemimizi, kadın olanlarımızın rahimlerini, mensturasyon döngüsünü (Ay'ın adet döngüsüyle, yani regl olayıyla alakası var evet 😊 ) bizden yaşça büyük kadınları temsil eder... Daha başka Ay tematikleri de sayılabilir, ancak şu an bu kadarı bu yazıyı yorumlamanız adına bence yeterli... "

Şimdi ise aklıma gelen başlıklarla bu yazıyı devam ettirmeye çalışacağım, dürüst olmak gerekirse Yeniay etkisi ve kısmen moral bozukluğundan olsa gerek; dikkatimi toparlamakta zorlanıyorum ve öncesinde herhangi bir planlama yapmadım, ancak Blog'a ve sizlere sadık kalabilmek açısından yazmaya devam ediyorum (Satürnüm 8.evimde, Balık burcunda ve retro konumunda, benim imtihanım da sorumluluklarımla oluyor zaman zaman...).


Bu Yeniay'dan daha çok kimler etkilenecek?

1)Yeniay olayı köşe evlerine düşenler:  23 derece Kova burcundaki bu Yeniay, sizlerin köşe evlerinden birine düşüyorsa; yani, 1. , 4. , 7. ve 10. evlerinizden birine düşüyorsa etkileri daha net görebilirsiniz.

2)Sabit burçların 15-29 dereceleri arasında gezegeni olanlar: Boğa, Aslan, Akrep ve Kova Burçları'nın bu derecelerinde özellikle içsel gezegenleriniz ( Güneş, Ay, Merkür, Venüs ve Mars) varsa, bu Yeniay'dan gelecek etkileri bir miktar daha gerilimli bir şekilde daha çok hissedebilirsiniz, ancak bu sizi korkutmasın. Haritadaki bütün enerji alanlarını kanalize etmek sizin elinizdedir ve burada Yeniay bir tık daha soğuk duş etkisi oluştursa da bir Dolunay kadar gerilimli olmaz ve sizi yine arındırır, farkındalığınızı artırır, şifalandırır 😊

3) Hava ve Ateş Grubu Burçların (Aslan Hariç) 15-29 dereceleri arasında gezegeni olanlar: İkizler, Terazi, Kova, Koç ve Yay Burçları'nın bu derecelerinde özellikle içsel gezegenleriniz varsa, bu Yeniay'dan gelecek etkileri yine yoğun hissetmekle birlikte, çok daha akıcı ve şifalandırıcı bir şekilde hissedebilirsiniz.

********************************************************************************

" Kova Burcu'nu neden her iki yere de yazdın ki şimdi ? " diyecek Astroloji Kurtları'nın da burada olacağını umarak şuraya bir bilgi iliştiriveriyorum:

Kavuşum açılarının doğası biraz da sürprizdir Dostlarım, enerji çok yoğundur; ancak ne şekilde seyredeceği haritanın geneline ve sizin haritanızdaki enerjileri nasıl kullandığınıza göre şekillenecektir. Bu yüzden, bu Yeniay Kova Burcu'nda içsel gezegeni olan insanlar için iki şekilde de geçmeye son derece müsait.

********************************************************************************

Yükselen Burçlarınıza Göre Alacağınız Olası Etkiler: Doğum saatini bilmeyen Dostlarım, Güneş burçlarına göre burayı okuyup çıkarım yapmayı deneyebilir. Yükselenleri bir burcun 25. derecesinden sonra olan Dostlarımın ise bir sonraki Yükselen'e de göz atmalarını öneririm...

DİPÇE: Bu Yeniay, Mars ile kare açıda olduğundan; bu şifalanmaları başta tatsız gelecek olaylarla yaşayabilirsiniz, ancak olayların genel gidişatını haritanızın durumu ve onu yaşayış şekliniz belirleyecektir...Ayrıca, bu temaların hepsinde geçmişten gelen kişilerin payı olabilir çünkü Merkür Retrosunun içindeyiz.

1) Yükselen Koç: Kova Yeniayı, 11. evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre özellikle 10. veya 12. evlerinizde de olabilir) ; arkadaşlık ilişkilerinize, hayallerinize yönelik koyduğunuz blokajlara dair şifalanmalar ve arınmalar yaşayabilirsiniz. Ayrıca, başkalarının çocuklarıyla alakalı güzel gelişmelere de tanık olabilirsiniz. 11.ev temalarıyla alakalı yeni girişimlerde bulunabilirsiniz, yeni dostluklar edinebilirsiniz ya da sizi hayallerinize götürecek bir adım atabilirsiniz.

2)Yükselen Boğa: Kova Yeniayı, 10. evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre özellikle 9. veya 11. evlerinizde de olabilir) ; burada kariyerinize, hayatta olmak istediğiniz statüye, toplumdaki yerinize, annenizle (kimi haritada istisnai bir şekilde baba da olabiliyor 10.ev) olan ilişkilerinizde yüzleşmeler, arınmalar ve şifalanmalar; bu alanlarda yenilikler yaşayabilirsiniz.

3)Yükselen İkizler: Kova Yeniayı, 9. evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre özellikle 8. veya 10. evlerinizde de olabilir) ; yükseköğreniminizle alakalı bir yenilik, inançlarınızda yeni bir dönem, herhangi bir uzmanlık eğitimine adım atmanızı sağlayacak olaylar olabilir, böyle bir düşünceniz de olabilir. Bunun yanında, hayata karşı yeni bakış açıları geliştirebilirsiniz, yaşam felsefeniz ve ahlaki değerlerinizle alakalı rötuşlar yapabilirsiniz.

4)Yükselen Yengeç: Kova Yeniayı, 8.evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre özellikle 7. veya 9.evlerinizde de olabilir) ; dönüşmeye başlayacaksınız, korkularınızdan ve travmalarınızdan arınmanızı sağlayacak bir başlangıç olabilir. Yeni yatırım fikirlerine açık olabilirsiniz.

5)Yükselen Aslan: Kova Yeniayı, 7.evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre 6. veya 8.evlerinizde de olabilir.) ; uzun süren ilişkilerinizdeki sorunlardan arınacağınız, ciddi bir ilişki yaşamayı düşünebileceğiniz ya da sizinle ciddi bir ilişki yaşamayı düşünen biriyle tanışacağınız veya öyle birini tanıyacağınız, yakın ilişkilerdeki tavırlarınızı gözden geçireceğiniz ve bu alanda sizi iyi hissettirecek bir dönem olabilir. Merkür Retrosu'yla beraber geçmişten gelen biriyle ( İlişkiniz olmuş ya da olmamış olsun farketmez. ) herhangi bir ilişki ya da ortaklık başlatabilirsiniz. Kalıcılığı ne kadar tartışılsa da bu durumun haritalarınıza göre şekilleneceğini düşünüyorum.

6)Yükselen Başak: Kova Yeniayı, 6.evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre 5. evinizde de olabilir.); sağlık sorununuz varsa yeni bir tedaviye başlayacağınız, gündelik hayatınızdaki kötü enerjilerden arınacağınız, gündelik yaşantınıza renk getirecek olaylar olabilir.

7)Yükselen Terazi: Kova Yeniayı, 5.evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre 4. veya 6.evlerinizde de olabilir.) ; yaşam enerjinizi yükseltmenizi sağlayacak arınmalar yaşayabilirsiniz. Bunun yanında hobilerinize daha çok zaman ayırabileceğiniz bir Yeniay dönemi olabilir, ayrıca yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz ve bu kişi Merkür Retrosu'nun etkisiyle geçmişten gelen biri de olabilir. Kalıcılığı ne kadar tartışılsa da bu durumun haritalarınıza göre şekilleneceğini düşünüyorum.

8)Yükselen Akrep: Kova Yeniayı, 4.evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre 3. veya 5.evlerinizde de olabilir.) ;  ailenizle, ebeveynlerinizle ya da iç dünyanızda yüzleşmeler yaşayabilirsiniz, barışmalar, arınmalar ve şifalanmalar gelebilir. Uzun zamandır edinmeyi düşündüğünüz taşınamaz mülkleri edinebilirsiniz.

9)Yükselen Yay: Kova Yeniayı, 3.evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre 2. veya 4.evlerinizde de olabilir.) ; burada yakınlarınızla yüzleşmeler yaşayabilirsiniz, yeni eğitimlere katılabilirsiniz, medyayla ilgili girişimlerde bulunmayı düşünebilirsiniz ve iletişimle alakalı iyileşmeler yaşayabilirsiniz.

10)Yükselen Oğlak: Kova Yeniayı, 2. evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre 1. veya 3.evlerinizde de olabilir.) ; burada özgüveninizle alakalı şifalanmalar yaşayabilirsiniz, artık sizi özgüvenli olmaya zorlayacak deneyimleriniz olabilir. Parayı değerlendirmeyle alakalı yeni düşünceleriniz ya da yeni para kazanma kaynaklarını oluşturmaya yönelik eylemler düşünebilirsiniz.

11)Yükselen Kova: Kova Yeniayı, 1.evinizde gerçekleşiyor (Placidus'a göre 12. veya 2. evlerinizde de olabilir.) ; kendinizle ve dış görünüşünüzle alakalı yenilikler yapabilirsiniz, sizde genel olarak baskı oluşturan durumlarla alakalı yüzleşmeler ve şifalanmalar yaşayabilirsiniz.

12)Yükselen Balık:  Kova Yeniayı 12. evinizde gerçekleşiyor ( Placidus'a göre 11.evinizde de olabilir.) ; burada içsel yüzleşmeler yaşayabilirsiniz, bilinçaltınızdaki bazı sorunları çözebilirsiniz.


Sevgilerimle          

Lavanta Leylak        

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.