27 Ocak 2021 Çarşamba

28 Ocak 2021 - Aslan Dolunayı, Dolunayın Olası Etkileri ve Ay'ın Aldığı Açıların Analizi

 




Merhaba Dostlarım,


Yarın, yani 28 Ocak 2021 tarihinde 9 derece Aslan Burcu'nda bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunayların etkileri Dolunay'dan yaklaşık 5-6 gün öncesinde ve sonrasında sürer, yani etki zamanını "Dolunay +/- 5 gün" olarak formüle dökebilirsiniz...

Dolunay süreçleri çoğumuzun üzerinde gerilim ve ruhsal gelgitler uyandırabilir çünkü Dolunaylar Ayın en parlak halidir; yani ışığını en çok yaydığı halidir ve Ay aynı zamanda "Medcezir" , yani "Gelgit" olayını temsil eder. Öncelikle size Ayın temsil ettiği temalar hakkında kısa bir not yazıp, ardından "Bu Dolunay'da nelere dikkat etmeniz gerektiğini, sonrasında Dolunay'ın haritasını ekleyerek, oradaki Ay açılarını ve T-Kareleri yazacağım...


Ay Haritalarımızda Neleri Temsil Eder? 

Dostlarım, Ay haritalarımızda bizim duygu dünyamızı, duygusal zekamızı, annemizle olan ilişkimizi / bağımızı, erken çocukluk dönemimizi, sindirim sistemimizi, kadın olanlarımızın rahimlerini, mensturasyon döngüsünü (Ay'ın adet döngüsüyle, yani regl olayıyla alakası var evet 😊 ) bizden yaşça büyük kadınları temsil eder... Daha başka Ay tematikleri de sayılabilir, ancak şu an bu kadarı bu yazıyı yorumlamanız adına bence yeterli...


Yazı dizisine bugün herhangi bir ekleme yapamamış olsam da, Dolunay'ın burçlarınıza ve yükselen burçlarınıza göre etkilerini okuyabileceğiniz birçok yer olduğunu düşünerek sizler için bu tarz bilgilendirici ve sizlerin uygulama yapmasını destekleyecek bir çalışma yapmayı seçtim, umarım faydası dokunur...

Öncelikle bu Dolunay'da yükselen burçlarınız ve burçlarınızdan bağımsız olmak üzere, nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazdım, sonra da Dolunay haritası hakkında bazı yorumlarda bulundum.


Bu Dolunay'da Hangi Aksiliklere Dikkat Etmelisiniz?

1) Sabit Fikirlilik: Sabit burç vurgusunun ve görünürde 8 tane T-Kare'nin olduğu bir Dolunay'da fikirleriniz için çok da diretmemeye (elbette istediğinizi düşünmekte özgürsünüz, uygulamakta da öyle, ancak başkalarına ısrarla bu fikri bastırmayın) , daha doğrusu kavga etmemeye özen gösterin. Ortada bir anlaşmazlık varsa, o an için bunu unutup biraz daha stabil bir zamana ertelemek doğru olacaktır.

2) Ego Savaşları: Ay Aslan (gölge yönüyle yıkıcı derecede yüksek ego) burcundayken gerçekleşecek bir Dolunay'dan bahsediyoruz, haliyle tam karşısındaki Güneş'te Kova (kollektif bilinç) burcunda. Bu Dolunay süresinde savunduğunuz hiçbir şeyi ya da itiraz ettiğiniz hiçbir şeye egonuzu tatmin etmek için savunmadığınızdan ya da itiraz etmediğinizden emin olun, yoksa bu olumsuz karmalara sebep olabilir.

3) Yıkıcı Tavırlar: Evet, burada kare açılarla vurgulanan bir Plüton yok, ancak T-Karelerin apexleri (Mars, Uranüs ve Lilith) Boğa burcunda (Boğa burcunu Venüs yönetir), Venüs (barışçıllık, uzlaşma, sevgi temalarını temsil ettiği için yorumda önem kazandı) ise Oğlak burcunda ve Plüto ile 0 orb kavuşumda, zaten böyle olmasa bile o Mars açıları hepinizi bir miktar yıkıcı davranmaya meylettirebilir. Sonucundan üzüleceğiniz durumlara sebep olmaktan kaçmaya çalışın.

4) Birey (Sahne) -Toplum (Kulis) Dengesizliği: Bu süreçte kiminiz fazla bireysel olmaya ya da devamlı sahnede olmaya eğilim gösterirken (Aslan) , kiminiz ise etrafını fazlaca merkezine koymaya başlayabilir, kiminiz ise devamlı kuliste kalıp etrafı idare etmeye eğilim gösterebilir (Kova) , her ikisi de zararlı, o yüzden ne çok fazla içe dönün derim, ne de çok fazla dışa bağımlı olun ya da kendinizi dışa adayın derim. Bütün perde boyunca sahnede olmak da yorucu olur, bütün perde boyunca kuliste kalmak da motivasyon kırıcı olur. Denge Can'dır...

5) Yeme Bozuklukları ve Sindirim Sistemi Şikayetleri: Bu dönemde çok fazla yemek yiyebilirsiniz ya da tam tersi iştahınız ayrıca kesilebilir. Bütün etkilere rağmen iştahınızı ve yemenizi normal seyrinde tutmaya çalışın... İshal, gaz, kabızlık, bulantılar, mide ağrıları gibi durumlara yatkınlık görülebilir.

6) Uyku Sorunları: Yaşayacağınız duygusal git-gellere bağlı olarak fazla uyuma ya da uyuyamama durumu Dolunay'ın en etkili olduğu birkaç günde (+/- 1 veya 2 gün) görülebilir. Özellikle doğum haritalarında (natal harita), solar (güneş dönüşü, yıllık) ya da lunar (ay dönüşü, aylık) haritalarında 1. veya 12. evleri Yengeç olan kişilerde bu durum daha bariz bir şekilde görülebilir.

7) Mensturasyon (Adet) Sorunları: Ay'ın rahim sağlığıyla olan ilişkisinden yazının başında da bahsetmiştim. Bu süreçte döngüsü sapan kadınların sayısı bence hiç de az olmayacaktır. Normaline göre daha fazla ya da daha az kanamalı , daha erken ya da daha geç başlayan , daha ağrılı ya da daha ağrısız geçen adet dönemleri görülebilir. Bu tip bir durumla karşılaşırsanız Dolunay etkisi olabileceğini bir kenarda tutun ve doktorunuza MUTLAKA BAŞVURUN. Sağlığınız bütün kurallardan ve bütün öngörülerden çok daha kıymetli Sevgili Dostlarım...

8) Duygusal Gel-gitler: Ay'ın doğasında var ve çoğunuz yaşıyorsunuzdur. Artan öfke, alınganlık, kabuğuna çekilme isteği... gibi bir sürü duyguyu bu süreçlerde hissedebilirsiniz.


Bu Dolunay'da hiç mi iyi bir şey olmayacak Lavanta?

Sevgili Dostlarım,

Elbette iyi şeylerin olma potansiyeli de bir bu kadar büyük, burada aslolan sizin doğum haritalarınızdan gelecek olan etkilerdir ve daha da önemlisi, sizin var olan enerjileri nasıl kanalize ettiğiniz, bir diğer deyişle iradenizi doğru kullanıp kullanmadığınızdır... Sabit burçların 5-15 derece arasında özellikle içsel gezegenleri (Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars) ve Satürn'ü (Karmanın Efendisi) olan dostlarım bu süreci biraz daha zor geçirebilirler, ancak kalanı için çok da güzel olabilir. Olayın yaşandığı evle alakalı yollar katedebileceğiniz, memnun bir şekilde hayat dersleri alabileceğiniz gelişmeler olabilir. Haritalarınızdan bağımsız olarak, buradaki Ay-Şiron üçgenini asla yabana atamam çünkü bu açı, çoğunuzun Dolunayın bütün stresine rağmen, duygusal sorunlarınızı şifalandırabilme potansiyelinizi ortaya koyan mükemmel bir açı, yabana atmayın derim...

💜💜💜Siz hala Yükselen Burçlara Göre 31 Ocak 2021- 21 Şubat 2021 Merkür Retrosu yazımı okumadınız mı? Okumadıysanız yeni sekmede açıp, bu yazı bittiğinde okumanızı öneririm... 💜💜💜

Dolunayın Haritası ve Dolunay'ın Aldığı Açıların Analizi:

Şimdi 28 Ocak 2021-Aslan Dolunayının Ankara'yı baz alarak çıkarttığım haritasına biraz göz atalım:




Astrolojiden biraz anlayanlarınızın da gördüğü gibi bu Dolunayın gerçekten gerilimli bir enerjisi var. Şimdi Ay'ın aldığı dinamik açıları merak edenler için şuraya bırakıyorum:

1) Ay-Güneş zıtlığı (0 orb) : "Dolunay" zaten Ay ve Güneş'in birbirine zıt olma durumudur. Bu haritada Ay 9 derece Aslan burcundayken, Güneş, 9 derece Kova burcunda. Farkettiyseniz her iki cisim de birbirine zıt olan iki burcun aynı derecelerinde yerleşmiş durumda, 0 orb dememizin sebebi de bu. Açıda herhangi bir aralık yok, açı toleransını gerektirecek bir durum yok, yani orb yok. Orb kavramını sizlere ileride anlatacağım, ancak çok soru geldiği için buraya özet olarak bıraktım. ("Orb= Oluşan açıdaki derece farkı" olarak tanımlayabilirsiniz.)

Açının anlamı: Haritasında bu açıya sahip olan kişilerin; duygu dünyası ile karakteri arasında tezatlıklar olduğunu, kendini dışa vurmakta zorlandığını, yansıttığıyla içindeki insanın farklı kişiler olabileceğini ve iç dengesini zaman zaman kurmakta zorlanan bir yapıda olduğunu gösterir. (Bu tanım, sadece açının ve açıya dahil olan cisimlerin kendi doğalarından yola çıkılarak yapılan bir durumdur, etkileri haritadan gelen diğer açılara göre değişebilir, dengeleyici veya körükleyici unsurlar var olabilir.)

2) Ay-Jüpiter zıtlığı (0 orb): Haritaya baktığınızda Jüpiter'in de 9 derece Kova burcunda olduğunu göreceksiniz, haliyle burada yine 0 orbta olan bir zıtlık söz konusu.

Açının anlamı: Haritasında bu açıya sahip olan kişiler; sindirim sistemi problemlerine yatkın olurlar, çok iştahlı bireyler olabilirler, anaç ya da babacan yapıları çok yoğun bir şekilde var olabilir, gereksiz derecede iyimser olabilirler ve tembelliğe yatkın olabilirler. (Bu tanım, sadece açının ve açıya dahil olan cisimlerin kendi doğalarından yola çıkılarak yapılan bir durumdur, etkileri haritadan gelen diğer açılara göre değişebilir, dengeleyici veya körükleyici unsurlar var olabilir.)

3)Ay-Satürn zıtlığı (4 orb) : "Ay 9 derece Aslan'dayken, Satürn 4 derece Kova'da? Neden 4 orb Lavanta?" diyenleriniz olabilir, burada ise dakikalar söz konusu Dostlarım.

Lise çağınızda geometri dersinizde ("Z kuşağı" kardeşlerim matematik derslerinde gördüler buraları) "Açılar" konusunu işlerken bir açının "derece", "dakika" ve "saniye" kavramlarından oluştuğunu görmüşsünüzdür. Burada da açıların dakikalarını dikkate alarak basit bir çıkarma işlemi yaptığımızda ( Ay= 9 derece 4 dakika Aslan, Satürn= 4 derece 54 dakika Kova) açı farkının tam olarak 5 derece (yani orbun) olmadığını, 4 derece 10 dakikalık bir fark olduğunu ve yuvarlak hesaptan açı farkının 4 orb olduğunu görüyoruz...

Açının anlamı: Haritasında bu açıya sahip olan kişiler; "Büyümüş de küçülmüş" olabilirler, bu gruptakilerin de sindirim problemlerine yatkın olurlar, sevgilerini gösterirken bilindik şekillerde göstermezler, gereğinden fazla yakın ilişkiler onları rahatsız edebilir. Sorunlarını kendileri çözmeye meyillidirler, otokontrolleri yüksek olabilir, ancak zaman zaman kendilerine yükledikleri fazla sorumluluk duygusu yüzünden suçluluk duygusuna kapılarak kendi kendilerine zarar verebilirler, ellerinde olmayan şeyler için de kendilerini suçladıkları görülebilir.

4) Ay-Mars Karesi (2 orb): Dakikasına dikkat edenleriniz varsa buradaki orbun 2 orba yakın olduğunu farkedenleriniz de vardır. Ay 9 derece 4 dakika Aslan burcundayken, Mars 10 derece 51 dakika Boğa burcunda Sevgili Dostlarım.

Açının anlamı: Haritasında bu açıya sahip olan kişiler; devamlı tetikte olan kişiler olabilirler, panik yapmaya meyillilerdir. Hızlı düşünebilirler, duygusal zekaları genellikle yüksek olur, karşılarındaki insanların zihinlerindekini idrak edebilirler, ancak empati kurmakta zorluk çekerler. Kendi içlerinde kendileriyle bir kavga halinde olabilirler, hırslı bir yapıları vardır. İç huzurlarını sağlamaları biraz zordur. Empati kurmakta çektikleri zorluktan ötürü de zaman zaman kötü bir niyette olmasalar bile kırıcı davranışlarda bulunabilirler...

5) Ay-Uranüs Karesi (2 orb): 9 derece Aslan burcundaki Ay ile 6 derece 49 dakika Boğa burcundaki Uranüs arasında gerçekleşen açı 😊

Açının anlamı: Haritasında bu açıya sahip olan kişiler; duygusal dengelerini sağlamakta zorluk çekebilirler, Ay-Mars karesindeki gibi tetikte olmazlar, ancak ne zaman neye nasıl tepki vereceklerini kendileri de kestiremeyebilirler. Yeniliklere açık bir yanları kesinlikle vardır, ancak yenilikleri kendilerine zarar vermeyecek bir şekilde kucaklamakta sorunlar yaşayabilirler. Ay-Mars karesi taşıyan insanlar gibi iç huzursuzlukları ve panik duyguları yüksek olabilir...

6) Ay-Şiron Üçgeni (3 orb): 9 derece Aslan burcundaki Ay ile 5 derece 47 dakika Koç burcundaki Şiron arasında oluşan açı...

Açının anlamı: "Yaralı Şifacı" olan Şiron (Kiron) , "Duygularımızın Efendisi" olan Ay ile beraber uyum içinde çalışıyor. Bu açıya sahip olan kişilerin hem kendi yaralarını, hem de benzer yaraları gördükleri insanların yaralarını sarmak konusunda doğuştan yetenekli olduklarını ve haritalarını doğru kullandıkları taktirde kendilerinin de çok iyi birer "Şifacı" olacaklarını söylemek mümkün...

7) Ay-Lilith Karesi (2 orb): 9 derece Aslan burcundaki Ay ile 11 derece Boğa burcundaki Lilith arasında oluşan açı...

Açının anlamı: Bu açının sahiplerini "Kadın" ve "Erkek" olarak ikiye ayırmak istiyorum çünkü Lilith, "Venüs-Akrep" arketipinde çalışan bir asteroid. Lilith doğasıyla ilgili günlük hayattan bilindik bir terim söyle derseniz "Femme Fatale" diyebilirim, bizim dizi karakterlerinden birine uygulayacak olursak da Yaprak Dökümü'ndeki Ferhunde olabilir. Lilith denilince "kıskançlık, hırs, rekabet, tutku, entrika..." gibi temaları düşünün yani Dostlarım...

Bir kadın haritasında; hemcinslerinden Lilith temalarında zarar görme veya onlara zarar verme potansiyeli, kadınlık organlarında olası sorunlar, kontrol edilmesi zor düzeyde Lilith temalı duygular, özellikle hemcinslerle yaşanan devamlı bir rekabet, ölümcül hırslar, fazla kıskanç yapı gibi özelliklere yorulabilirken; 

Bir erkek haritasında; Lilith temalı kadınları hem çekici bulma, hem de kadınların genelinden korkma, bu tarzda bir anneye sahip olma ve oradan gelen travmalar, bu tip kadınlardan gelme ihtimali olan zararlar... olarak yorumlanabilir...

8) Ay-Juno Üçgeni (3 orb): 9 derece Aslan'daki Ay ile 12 derece Yay'daki Juno arasında oluşan üçgen açıdır.

Açının  anlamı: Bu açıya sahip kişilerin eşleriyle olan duygusal paylaşımları çok daha akıcı olabilir. Kendilerini; eşleriyle beraberken, tek başlarına hissettiklerinden çok daha huzurlu hissedebilirler...


BONUS: Zaman zaman kimizin duyduğu "T-Kare Açı Kalıbı" diye bir kavram vardır, o kalıp burada bol miktarda var. Yukarıdaki haritaya baktığınızda dik üçgene benzer bir şekil görüyorsunuz ya; işte o, T-Kare'nin ta kendisi! T-Kare açı kalıbımız; merkezdeki/tepedeki gezegenin (biz buna "apex" diyoruz), iki gezegene birden kare yapmasıyla ve o kare yapılan gezegenlerin birbirlerine zıt açı yapması ile oluşan dik üçgendir. Gerilimli bir doğası vardır, ancak yol açtığı blokajlar çözüldüğünde ise kişiyi var olduğu alanlarda çok daha güçlü bir hale getirir ve kişi burada iradesine hakim olabilmenin ödüllerini alır (Bu zamana kadar kendim de dahil olmak üzere t-karesini doğru çalıştırmayı öğrendikten sonra ondan şikayetçi olanı görmedim.) Şimdi bu Dolunay'daki T-Kareleri yazalım:

Ay-Mars (apex)-Güneş T-Karesi,

Ay-Mars (apex)-Jüpiter T-Karesi,

Ay-Mars (apex)-Satürn T-Karesi,

Ay-Uranüs (apex)-Güneş T-Karesi,

Ay-Uranüs (apex)-Jüpiter T-Karesi,

Ay-Uranüs (apex)-Satürn T-Karesi,

Ay-Lilith (apex)- Güneş T-Karesi,

Ay-Lilith (apex)- Jüpiter T-Karesi olmak üzere görebildiğimiz 8 tane T-Kare var. Hala bu haritaya dahil etmediğimiz binlerce, belki milyonlarda gök cismi var, şu anda gördüklerimiz bunlar Dostlarım... 😊


BİR DİĞER BONUS: Ben bu sefer Dolunay'ı yükselen burçlarınıza göre yazmadım; ancak, burcunuza ya da yükselen burcunuza göre (tercihen yükselen burcunuz derim) benim Dolunay yorumumu merak ederseniz Instagram sayfamızda sizler için hikayemde bir soru sorma kutucuğu oluşturacağım, oradan da sorunuzu sorabilirsiniz. 


💜💜💜Hala Yükselen Burçlara Göre 31 Ocak 2021- 21 Şubat 2021 Merkür Retrosu yazımı  okumadıysanız  tıklayıp okumanızı öneririm 💜💜💜

Hepinize şifa olması dileğiyle, sağlıklı ve huzurlu Dolunaylar... 💜🌸💜🌸💜🌸


                                                                                                

Sevgilerimle             

                                                             Lavanta Leylak          





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.