25 Ocak 2021 Pazartesi

Yükselen Burçlara Göre 31 Ocak 2021- 21 Şubat 2021 Merkür Retrosu







Merhaba Dostlarım,

Biliyorsunuz ki bu aralar en büyük gündemimiz Merkür Retrosu, kiminizin merak ettiği, kiminizin korkuyla beklediği, kiminizin ise heyecanla beklediği... Retro döneminde Ephemeris’e göre elbette Merkürle etkileşim halinde olacak açılar var, hem de çok sert açılar var. “Örneğin; başlarda zaten Jüpiter-Satürn kavuşumuna Uranüs-Mars kavuşumu kare olacak,Mars uzaklaştıkça bu durum Uranüs ile devam edecek ve bu zaten uzun vadeli sayılabilecek bir açı. Bir ara Merkür-Mars karesi yaşanacak, Merkür retronun son gününde biraz uzak orbla da olsa hem Jüpiter’e, hem de Satürn’e kavuşacak, ondan önce de var ama haritanızda tetikleyecek etkiler olmadığı sürece çok radikal bir şekilde çalışacağını düşünmüyorum.” Ancak bu sert etkileri vurgulayarak yazan birçok yer olacak ve çoğunuz da okumuş olacaksınız. Bunun yerine, hepinizin haritasının ve haritalarınızla beraber tekamüllerinizin size özel olduğunu düşünerek, etkileri olumlu ve olumsuz olmak üzere Yükselen Burçlar ve Astrolojik Evler bazında yazmayı seçtim...
Burada yazılanları nasıl okumalısınız?
Öncelikle Yükselen Koç bölümünü ve kendi yükseleninizi muhakkak okuyun. Sonra, doğum haritanızı bir yerden çıkartın ve Merkür Retrosu’nun Kova burcunun 26 ila 11 dereceleri arasında olacağını dikkate alarak, bu aralığın haritanızın hangi evinde ya da evlerinde olduğunu tekrar kontrol edin. Bu aralık, birden fazla evi kapsıyorsa (Örneğin bir kısmı 6’da, bir kısmı 5’te) buna göre “Bu retroyu 6. / 5. evinde yaşayacak olanlar...” kısmından itibaren okuyabilirsiniz.
Daha önceden retronun ve transitlerin olası etkilerini yükselen burca göre yazacağımdan bahsetmiştim, ancak yazıları neden yükselen burca göre yazdığımdan bahsetmemiştim, şimdi ise sebebini astroloji meraklısı dostlarım için aşağıda açıkladım, ilgilenmeyenler sayfayı biraz daha aşağı indirerek yorumlara geçebilirler...
*************************************************************************
“Bir doğum haritasında 12 burcun her birini temsil eden 12 tane astrolojik ev vardır ve bu 12 evin her biri farklı konuları, temaları ve kişileri temsil ederler. “Yükselen” dediğimiz nokta ise Placidus Ev Sistemi’ne göre 1.evimizi başlatan noktadır. (Whole Signs, yani Tüm Burç Ev Sistemi’nde ise her evin başlangıcı burcun 0 (sıfır, yazı tipinden dolayı "o"gibi görünebilir.) derecesidir, yükselen ve tepe noktası sadece önemli birer nokta olarak kabul edilir, aldığı açılara bakılır. Placidus’ta ise her evin girişine gelen açılar da önem kazanırlar.)
Gelelim yorumları neden Yükselen’e göre yazdığım konusuna:
Yukarıda da okuduğunuz gibi Yükselen, astrolojik evlerimizin dizilimini başlatıyor ve evlere göre alınan etkiyi yazmak çok daha kolay, burçlara göre yazsaydım, etkinin burç bazındaki durumunu bilirdiniz ama etkiyi nereden alacağınızı bilemezdiniz.
Örneğin, Eşit Ev Sistemi’ne göre Yükselen Koç olan birinin 2.evi Boğa’yken, Yükselen Oğlak olan birinin 2.evi Kova olur. Placidus Ev Sistemi’ne göre bunu kestirmek çok zordur, o yüzden haritalarınıza bakıp bu ev sistemine göre etkiyi hangi evlerinizden alacağınıza bakarak yapılan yorumları buna uyarlayabilirsiniz. Diyelim ki Yükselen Koç olan bir haritanın Tüm Burç Ev Sistemi’ne göre 11.evi bir etki alacak ve bununla ilgili bir yazı var, yani Kova burcundan gelen bir etki söz konusu. Ve diyelim ki Yükseleniniz Koç ama Kova sizin 10.evinizde, o zaman Yükselen Boğa (Yükselen Boğa’ya göre eşit ev düzeninde Kova 10.evdir) yorumu okuyarak 10.evinizin alacağı olası etkileri görebilirsiniz.”
************************************************************************
ÖNEMLİ NOT: YÜKSELEN KOÇ BÖLÜMÜNÜ YÜKSELENİNİZ HER NE OLURSA OLSUN OKUMANIZI ÖNERİRİM, ÇÜNKÜ RETRONUN BURÇ BAZINDAKİ ETKİLERİNİ EN ÇOK BU KISIMDA GÖRECEKSİNİZ... AYRICA,İMKANINIZ VARSA ETKİYİ YAŞADIĞINIZ ALANIN TEMATİĞİNE GÖRE ŞİFALANDIRMA ÇALIŞMALARI DA (MEDİTASYON OLUR, DUA ETMEK OLUR, BU ALANLARLA İLGİLİ TERAPİ ALMAK OLUR, AKLINIZA YATAN HANGİ YÖNTEM İSE ONU YAPIN) SİZLERE FAYDA SAĞLAYACAKTIR.
BİR DİĞER NOT: Olumlu ve olumsuz etkileri de kaleme aldım, etkilerin nasıl geleceği ise tekamülünüzde nasıl ilerlediğinize, karmanıza ve haritanıza bağlı olacaktır.
Yükselen Koçlar İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 11.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 10. ve 12.evlerde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Bu retroyu 11.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Uzun zamandır göremediğiniz arkadaşlarını görebilirsiniz, uzun zamandır haber alamadığınız insanlardan haber alabilirsiniz, küslükler çözülebilir,arkadaşlık ilişkilerinizdeki hatalarınızla da yüzleşebilirsiniz. Hayatlarında uzun zamandır yapmak istediğiniz değişiklikler için fırsatlar bulabilirsiniz, geciken hayallerinize ya da hedeflerinize kavuşabilirsiniz.Zihniniz daha farklı çalışacağı için daha üretken olabilirsiniz. Bunun dışında topluluklarda kendinizi ifade edebilmek adına daha önceden söz konusu olmuş olan imkanlar yeniden gündeme gelebilir,insanlığın faydası adına üzerinde çalıştığınız çalışmalar güzel bir şekilde sonuçlanabilir (Sonuçta 11.ev Kova tematiği taşır ve burada yaptığınız kollektif işlerle alakalı öngörülere dair ipuçları da barınabilir pekala ). Ayrıca, evlat edinmek isteyip erteleyenleriniz ya da sıra bekleyenleriniz varsa evlat edinebilir, başkalarının çocuklarına yardım edebilirsiniz. Hayatınızda eşinden ayrılmış ya da eşini kaybetmiş, çocuklu bir partner varsa partnerinizin çocuğuyla daha derin bir bağ kurabilirsiniz.
Ayrıca Kuzey Ay Düğümü- Merkür üçgenine bakarsak haritalarınızda bu etkiye gerilimli açılar yapan sabit burç vurgularınız yoksa sizleri daha olumlu yanlarıyla, daha yumuşak sınavlarla tekamülünüze yöneltecek bir transit olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Her ne kadar minör bir açı olsa da Oğlak’taki Venüs’ün ve Plüto’nun da buraya selam verip, retronun başında sizleri güzel dönüşümlere yöneltebileceğini söylemek mümkün...
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Arkadaşlarla, toplumla yaşanacak olası yanlış anlaşılmalar, elektrik çarpmaları ya da sakarlığa meylin artması (Kova-Uranüs tematiği ve retronun ilerleyen zamanlarında Merkür-Uranüs karesi de yaşanacak malumunuz), kazalar, özellikle elektronik eşyalarda meydana gelebilecek bozulmalar, insanlığın ya da insanların zararına yaptığınız bir iş varsa bunun açığa çıkması ve olası itibar kaybı (11.ev karmasıyla ilgili her türlü konuyu düşünebilirsiniz). 11.ev temalarıyla ilgili fırsatların verimli değerlendirilememesi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Felaket tellalığı yapmamak adına daha fazla yazmıyorum ama yukarıdaki olumlu olayların zıtları yaşanabilir. Ayrıca sinir sistemi ve kalp-damar sağlığınıza dikkat edin.
Bu süreçte zor durumda olan bir çocuğa edeceğiniz ufacık bir yardım bile size karmik olarak son derece olumlu yansıyacaktır. Çünkü 11.ev hem kollektif bilinci, hem de başkalarının çocuklarını da temsil eder...
Merkür sizin aynı zamanda 3. ve 6.ev yöneticileriniz olduğundan burada 3. ve 6. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var, bu evlerin temalarıyla 11.ev temanızı birleştirin. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.
******************************************************************************
Yükselen Boğalar İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 10.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 9. ve 11. evlerde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Öncelikle dikkatimi çeken konu şu oldu, YÜKSELEN BOĞALAR VE BOĞALAR bu süreçte riskli yatırımlara çok çok dikkat edin, yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir ama mümkünse uzak durun, Kova’daki toplanma sizin haritanızda çokça gerilimli açıya sahip olacaktır.
Bu retroyu 10.evinde yaşayacak kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Kariyerlerinde ya da toplumsal statülerinde uzun süredir hakettiğiniz ama gelemediğiniz konumlara gelebilirsiniz, düşündüğünüz iş değişikliğini retronun sonlarına doğru ani bir şekilde yapabilirsiniz, kariyeriniz adına ertelediğiniz eğitimleri alabilirsiniz. Zihniniz daha değişik çalışacağından üretkenliğinizle ön plana çıkabilir ve yükselebilirsiniz (Bu durum etkiyi 11.evinden alacak Yükselen Koçlar için de geçerlidir, sizin de 11.ev yöneticiniz olduğu için ve Merkür gerilemesi aynı zamanda olaylara farklı açılardan bakabilme yetisi olduğu için, sizler için de geçerli). Evlilik yolunda aniden adım atanlarınız, evlenenleriniz olabilir çünkü 10.ev aynı zamanda toplumdaki statümüzdür ve evlilik de bu duruma dahildir. Özellikle anneniz olmak üzere ebeveynlerinizden herhangi biriyle sorunlarınız varsa bunu düzeltebilirsiniz ya da onlardan birinin herhangi bir sorunu çözüme kavuşabilir. Aynı şekilde eşinizin ailesiyle alakalı bir problem ya da onların herhangi bir problemi varsa bu da çözüme kavuşabilir.
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Kariyerle alakalı başarısızlıklar ya da aksaklıklar, mevki kaybı veya size kariyer ortamınızda ya da resmi bir ortamda gerekli evraklarla ilgili yazım, çıktı, belgelerde eksiklik gibi hatalara bağlı kayıplar görülebilir, bu dönemde bu tip işlerinizde daha özenli olmanızı öneririm. Ebeveynlerinizle alakalı problemler (4. ev yuva evimiz olsa da 10.ev anne evidir ama 10.evin babaya yönelik çalıştığına da çokça denk geldiğim için 4-10 aksında hep her iki ebeveyni de düşünürüm.) , eşinizin ailesiyle alakalı problemler gündeme gelebilir. Bu dönemde yükselme hırsından ötürü fikir hırsızlığı gibi konulara meyledecek olanlarınız olabilir ya da yaptıysanız bu tip şeyler ortaya çıkabilir. Dikkat dağınıklıkları yaşayabilirsiniz. 1.evinize gelecek kare açılardan ötürü sakarlık ve yaralanmalara, kemik kırılmalarına dikkat etmelisiniz. Toplumsal statünüze dair size kötü yönde gelecek ani olumsuz değişimler yaşayabilirsiniz.
Yükselme hırsına dikkat edin, etik değerlerinizle sınanıp karma yaratacağınız bir dönem olabilir, bu dönemde nefsinizi terbiye etmeniz ise ömür boyu size birçok konuda yardımcı olabilir. Küçük iyilikler yapıp, küçük şeylerden mutlu olmak ya da buna çabalamak size iyi gelecektir ve hırsınızı törpüleyecektir.
Merkür sizin aynı zamanda 2. ve 5.ev yöneticileriniz olduğundan burada 2. ve 5. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var, bu evlerin temalarıyla 10.ev temanızı birleştirin. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.
******************************************************************************
Yükselen İkizler İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 9.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 8. ve 10.evlerde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Bu retroyu 9.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Yükseköğrenimle ve hukukla ilgili ertelenmiş ya da bir türlü çözülemeyen konular olumlu yönde çözülebilir. (Bütünleme sınavı, tek ders sınavı, mahkeme... gibi olaylar), bir süredir yapmak istediğiniz ama yapamadığınız yolculuklara çıkabilirsiniz, inançlarınızla alakalı çokça düşünebilirsiniz ya da etik değerlerinizi sorgulayabilirsiniz, hayata yeni bakış açıları kazanabilirsiniz ve bu süreçte belki de kendinize biraz daha dışarıdan bakıp kendinize rötuş atabilirsiniz (Aynısı bilinçaltını alakadar eden su evlerinde bu etkiyi yaşayacak dostlarım için de geçerlidir.). Uzaklardan gelmesini arzuladığınız insanlar gelebilir. Ertelediğiniz bir dil öğrenimi varsa buna başlayabilirsiniz ya da 3-9 aksınızla alakalı herhangi bir mesele varsa bu çözüme ulaşabilir. İkinci evliliğine hazırlanan ya da ikinci bir evlilik yapma niyetinde olanlarınız için yeni fırsatlar çıkabilir, süreç hızlanabilir.
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Ağır karmik borçlarınız varsa bunları biraz daha sert bir şekilde ödeyebilirsiniz, bilişsel yetenekleriniz bu dönemde zayıflayabilir, herhangi bir davayı kaybedebilirsiniz (Gerçekten haklıysanız, haritanızdaki etkilerden bağımsız olarak çok uzun süreceğini sanmam). İnançlarınızla, etik değerlerinizle kavga halinde olabilirsiniz, hayata karşı isyankar davranışlar sergileyebilirsiniz. İkinci evliliği içinde olanlar ya da bu yolda olanlar sorunlar yaşayabilirler. İskelet-kas ve sinir sistemi rahatsızlıklarına ve kazalara dikkat edin...
Bu dönemde dürüst olmaya, kırmamaya ve kırılmamaya özen gösterin, gerekirse biraz kabuğunuza çekilin ve sizlerden ricam yola çıkarsanız en azından yanınızda 1 ya da 2 tane ekmek olsun, bu soğukta dışarıdaki aç dostlarımıza yollarda yiyecek ve su vererek gitmek güzel yolculuk anıları oluşturabilir, size iyi gelecektir.
Merkür sizin aynı zamanda 1. ve 4.ev yöneticileriniz olduğundan burada 1. ve 4. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var, bu evlerin temalarıyla 9.ev temanızı birleştirin. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.
******************************************************************************
Yükselen Yengeçler İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 8.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 7. ve 9.evlerde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Bu retroyu 8.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Başkalarından gelmesini beklediğiniz paralarınız gelebilir (gecikmiş ödenek, prim, nafaka, hibe... vs kendi kazancınız dışında olan kazançları, borç paraları burada düşünebilirsiniz), ödemekte zorlandığınız borçlarınızı daha kolay ödeyebileceğiniz imkanlar gelebilir. Kaynaklarınızı paylaşma konusunda ya da kaynakların sizinle paylaşılması konusunda sıkıntılarınız/anlaşmazlıklarınız varsa bunlar çözüme kavuşabilir. Cinselliğinizle ilgili ya da cinsel organlarınızla alakalı bir sorununuz varsa bu çözülebilir. Ayrıca bu zamana kadar olumlu yönde dönüşümünüzü engelleyen her ne varsa bunlarla yüzleşip, korkularınızdan arınarak dönüşüme hazır hale gelebilirsiniz, zincirlerinizden kurtulabilirsiniz.
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Finansal konularda, paylaşımlarda sıkıntı çıkabilir. Kredi çekme, borç ödeme gibi konularda zorluklar yaşayabilirsiniz, bu konularla ilgili aşamalarda sorunlar çıkabilir. Cinsel organlarınız hastalıklara daha yatkın olabilir. Geçmişten biri gelip sadece dürtüleri için kafanızı karıştırabilir. Direndiğiniz dönüşümlerin içinde kendinizi daha sancılı seyreden bir tabloyla beraber bulabilirsiniz. (Natal Plütonuzun,Marsınızın ya da Satürnünüzün buraya olumlu açıları varsa daha kolay geçeceğini düşünüyorum)
Sizlere önerim ise, olumsuz enerjilerin esiri olmamanız, zaman zaman kaygılarınız sizleri yoklayabilir, gelen dönüşümleri sevgiyle kabul edin, kötülüklerin sizden uzak olmasını dileyin, sadaka verin, kendinizi mağdur etmeyecek şekilde paylaşın, dönüşmekten korkmayın.
Merkür sizin aynı zamanda 12. ve 3.ev yöneticileriniz olduğundan burada 12. ve 3. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var, bu evlerin temalarıyla 8.ev temanızı birleştirin. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.
******************************************************************************
Yükselen Aslanlar İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 7.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 6. ve 8.evlerde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Öncelikle şu notu düşeyim: Bu dönemde karşınıza gelecek insanlar ne konumla gelecek olurlarsa olsunlar, ne şekilde olaylar gelişirse gelişsin, sizin tekamülünüze dair bir mesajları vardır, tabiki hayatımıza giren herkes için öyle ama sizler retroyu “sen-ben” aksında yaşayan insanlarsınız, haliyle durum sizlerde biraz daha öznelleşmiş durumda...
Bu retroyu 7.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Evliliğiniz, uzun süreli ciddi seyreden ilişkileriniz, çok yakın çevreniz ve ortaklarınızla aranızda sorunlar varsa bunu düzeltebilirsiniz. İlişki kurma konusunda hatalı yaklaşımlarınız varsa bunlarla yüzleşip, bunları düzeltebilirsiniz. Açık düşmanlarınız daha açık bir hale gelebilir ve artık varlıklarını doğrudan farkedip, ona göre davranabilirsiniz. Alma-verme dengenizi kurup, egonuzu ideal oranda devrede tutmayı öğrenebilirsiniz.Olaylara karşı daha anlayışlı ve yapıcı yaklaşabilirsiniz. Geçmişten gelen biriyle zamanında yaşayamadığınız güzel beraberliğe başlayabilirsiniz (Bu tamamen sizlerin sinastri ve kompozit haritalarına bağlı bir olay, bunu ileride açıklayacağım. Her ne kadar retroda başlayana güvenilmez denilse de, tanışıklık eskiden gelmeyse ve arada yalan, aldatma, istismar etme gibi kötü karmalar yoksa retronun olumlu çalışıp, taraflara şans veren bir enerji ile çalışacağını düşünüyorum.Kötü karma kötüdür ve o karmayı oluşturan kişi de zaten kolay kolay düzelmez, astroloji olmadan da açıklanabilir bir durum bu dostlarım...)
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: 7. ev temasındaki ilişkilerde, yani yukarıda bahsettiğim ilişkilerde yanlış anlaşılmalar, yeterince dürüst olamama ya da size yeterince dürüst olunamaması kaynaklı sorunlar ve ani bitişler yaşayabilirsiniz. Açık düşmanlarınızın (doğrudan size karşı tavrını belli eden insanlar ya da doğal olarak rekabet halinde olduğunuz insanlar... vs) yaptığı hamlelerden zarar görebilirsiniz. Geçmişteki yanlış bir ilişkiniz ya da partneriniz yeniden gündeminize gelebilir. Alma-verme dengeniz bozulabilir,egoyla alakalı problemler yaşayabilirsiniz, fazla egolu ya da fazla pasif davranabilirsiniz. Kendi kişisel alanınız ve etrafınızdakilerin kişisel alanlarıyla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz (“ben-sen” dengesi) . Olaylara karşı uzlaşmacı yaklaşımlar sergilemekten öte yıkıcı tavırlarınız olabilir. Objektif yaklaşımlar kurmakta zorluk çekebilirsiniz, terazinizin şirazesi biraz oynamış olabilir.
Sizlere tavsiyem (kendime de oluyor) olaylara empatiyi kaybetmeden yaklaşmayı denemeniz, yardımınıza ihtiyacı olanlara alma-verme dengenizi bozmadan yardım etmeniz olabilir...
Merkür sizin aynı zamanda 2. ve 11.ev yöneticileriniz olduğundan burada 2. ve 11. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var, bu evlerin temalarıyla 7.ev temanızı birleştirin. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.
******************************************************************************
Yükselen Başaklar İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 6.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (5.evde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Bu retroyu 6.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Şu ana kadar çözülememiş, tespit edilememiş bir sağlık probleminiz varsa bu çözülebilr, tespit edilebilir. Uzun zamandır tedavi gördüğünüz bir hastalıkla ilgili güzel sonuçlar alabilirsiniz. Günlük hayatınızı daha kaliteli bir şekilde idame ettirmeye başlayabilirsiniz, zaman yönetimi konusunda gelişebilirsiniz. İşyerinizdeki rutininizde iyileşmeler olabilir, işyerinde sizin için gecikmiş olan olumlu gelişmeler bu dönemde gerçekleşebilirler ya da işyerinde yetişmeyen işleriniz varsa bunları halledecek zihinsel yeterliliği hissedebilirsiniz, konsantrasyonunuz artar. Evcil hayvan sahiplenmeyi erteleyenleriniz varsa bu dönemde evcil hayvan sahiplenebilirsiniz. Evcil hayvanlarınızla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Etki 6-12 aksınızda olduğundan gizli düşmanlarınız ortaya çıkabilir.
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Bu dönemde olası sağlık sorunlarınıza teşhis zor konulabilir veya yanlış teşhisler konulabilir. Günlük rutininizde aksamalar olabilir, zamanı yönetmekte,planlı davranmakta zorluklar çekebilirsiniz. İş ortamınızda yanlış anlaşılmalar olabilir, konsantrasyonunuz bozulabilir. Evcil hayvanlarınızla ilgili problemler görülebilir. 6-12 aksından ötürü, gizli düşmanlarınıza da dikkat etmenizi öneririm.
Tavsiyem ise günlük yaşantınızda stres düzeyinizi en aza indirecek aktivitelerde bulunmanız (meditasyon, yoga, spor ya da herhangi bir hobiyle imkanlarınız dahilinde ilgilenmek) ve etrafınıza yardım etmeniz olabilir (Sokaktaki bir hayvanı artan yemeklerinizle beslemek bile olabilir bu)
Merkür sizin aynı zamanda 1. ve 10.ev yöneticileriniz olduğundan burada 1. ve 10. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var, bu evlerin temalarıyla 6.ev temanızı birleştirin. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.
******************************************************************************
Yükselen Teraziler İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 5.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 4.ve 6. evlerde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Olumlu ya da olumsuz etkilerden önce bu dönemde borsa, şans oyunları, eğlence, cinsellik daha çok ilginizi çekebilir, çok temkinli davranmanızı öneririm.
Bu retroyu 5.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Ertelediğiniz bir çocuk sahibi olma fikriniz varsa bu konuda adım atabilirsiniz, daha öncesinde çocuk sahibi olmayı deneyen ama olamamış olanlarınız varsa sürpriz bir gebelik gündeme gelebilir. Çocuklarınızla alakalı aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Eskiden kısa süreli ilişki yaşadığınız ya da hoşlandığınız birinden haber alabilirsiniz, bir geri dönüş gerçekleşebilir ve bu partnerle olan yanlış anlaşılmalarınız varsa bunlar giderilebilir. Sevgiliniz varsa onunla olan ilişkilerinize farklı bir yönden bakıp sorunlarınızı çözebilirsiniz. Aynı şekilde, mizacınızla ilgili bir yüzleşme de yaşayabilirsiniz. Kiminizin şansı açılabilir, daha üretken ve hayata karşı daha istekli bir tablo çizebilirsiniz. Yapmak isteyip yapamadığınız hobilerinize para ve/veya zaman ayırıp, onları icra edebilme şansınız olabilir.
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Flörtünüzle ya da kısa süredir sevgiliniz olan kişiyle yaşanılabilecek yanlış anlaşılmalar olabilir. Eskiden hayatınızda olan biri çok iyi bir niyette olmayarak size dönebilir. Çocuklarınızla iletişim sorunları yaşayabilirsiniz, kuşak çatışmaları görülebilir. Olaylara doğru yerden bakmakta zorlanabilirsiniz. Hayata karşı daha pasif, daha isteksiz davranışlar sergileyebilirsiniz.
Sizlere önerim ise bu dönemde her şeye içten bir sevgiyle yaklaşmak, vicdanınız zaten sizi yapmanız gereken yardımlara ulaştıracaktır...
Merkür sizin aynı zamanda 12. ve 9.ev yöneticileriniz olduğundan burada 12. ve 9. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var bu evlerin temalarıyla 5.ev temanızı birleştirin. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.
******************************************************************************
Yükselen Akrepler İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 4.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 3. ve 5.evlerde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Bu retroyu 4.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Evinizle alakalı yapmak istediğiniz değişiklikleri yapmak adına ya da ev almak adına finansal destekler bulabilirsiniz çünkü Merkür aynı zamanda 8. ve 11.evlerinizin yöneticisi. 8.ev size başkalarından gelen maddi kaynaklarken, 11.ev hayallerinizi de temsil eder. Ailenizle alakalı sorunlara çözümler bulabilirsiniz, yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Ayrıca 4.ev Ay’ın doğal evi olduğundan kendi içinizde de kendinizle bazı hesaplaşmalar yaşayabilirsiniz, kendinize daha farklı bir pencereden bakarak ruhunuzu şifalandıracak yaklaşımlar bulabilirsiniz, iç huzurunuz namına güzel gelişmeler olabilir. Ebeveynlerinizle alakalı güzel gelişmeler de yaşayabilirsiniz.
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Evinizle alakalı yapacağınız yeniliklerde ya da ev alma gibi işlemlerde çıkabilecek sorunlar, aksaklıklar. Hatta bir kısmınız için “Dolandırıcılara dikkat!” bile diyebilirim. Ailenizle, ebeveynlerinizle ilgili yanlış anlaşılmalar yaşayabilirsiniz, onlarla ilgili sorunlarla uğraşabilirsiniz. Ruhsal gel-gitler, huzursuzluklar yaşayabilirsiniz, bu dönemde bilinçaltınıza hasar vermemeye dikkat edin.
Sizlere önerim; doğayla alakalı bağışlar yapmanız, yardımlar etmeniz olabilir. 4.evin temaları içinde tarım ve toprak işleri de yer alır, fidan bağışında bulunabilirsiniz, yoksul bir aileye yardım edebilirsiniz...
Merkür sizin aynı zamanda 8. ve 11.ev yöneticileriniz olduğundan burada 8. ve 11. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var,bu evlerin temalarıyla 4.ev temanızı birleştirin. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.

******************************************************************************
Yükselen Yaylar İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 3.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 2. ve 4.evlerde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, evden bağımsız olarak da natal haritalarında Merkürleri retro olan çoğu kişi retroyu daha olumlu geçirebilir, ancak natal Merkürünüz retroysa ve haritalarınızdan gelen gerilimli etkiler çok yoksa; yalandan, çıkarcılıktan ve düzenbazlıktan uzak biriyseniz bu retro size çok daha iyi gelebilir.
Bu retroyu 3.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
İletişimle alakalı sorunlarınıza çözümler bulabilirsiniz, 3.ev temalarıyla ilgili ertelediğiniz atılımları yapma şansı bulabilirsiniz, ertelenen sözleşmeler tekrar gündeme güzel bir şekilde gelebilir. Yenilemeyi düşündüğünüz elektronik eşyalarınız varsa onları yenileme şansı elde edebilirsiniz. Gitmek istediğiniz ama gidemediğiniz yakın mesafe yolculuklara gidebilirsiniz. Size iyi gelen ama uzun zamandır haber alamadığınız insanlardan haberler alabilirsiniz. Diksiyon,ses probleminiz, ellerinize, akciğerlerinizde veya ayaklarınızda sorunlar varsa onlarla ilgili terapilere başlayabilirsiniz. Almayı isteyip alamadığınız herhangi bir eğitime başlayabilirsiniz (Şan, herhangi bir enstrüman çalma, diksiyon, hızlı okuma,resim, mesleki herhangi bir kısa eğitim ... vs)
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Yalana meyledebilir ya da yalana maruz kalabilirsiniz. İletişiminizde aksilikler çıkabilir, kendinizi ifade etmede sıkıntılar, fevrilik yaşayabilirsiniz. Elektronik cihazlarınızda sorunlar meydana gelebilir. Online eğitim gibi süreçlerde aksaklıklar, talihsizlikler oluşabilir. Yakın mesafe yolculuklarınızla ilgili aksamalar, sorunlar olabilir, kazalar adına size de dikkat diyebilirim. Sakarlık eğilimi gösterebilirsiniz. Sesinizle ya da çift organlarınızla alakalı bir sorun yaşanabilir. Siber saldırılara uğrayabilirsiniz, dikkatli olun.
Sizlere önerim ise öncelikle bilginizi esirgememeniz olur, bunun dışında edebildiğiniz yerlere edebildiğiniz yardımları etmeyi ihmal etmeyin...
Merkür sizin aynı zamanda 7. ve 10.ev yöneticileriniz olduğundan burada 7. ve 10. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var, bu evlerin temalarıyla 3.ev temanızı birleştirin. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.
******************************************************************************
Yükselen Oğlaklar İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 2.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 1. ve 3.evlerde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Bu retroyu 2.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Bu dönemde kendinizi daha güvende hissedeceğiniz gelişmeler olabilir. Özgüveniniz tam manasıyla terapi görebilir, bu sizin haritanızdaki açılara bağlı olarak gerçek bir terapi de olabilir, kendi içinizde kendinize yapacağınız bir terapi de olabilir. Ayrıca, bir süredir planladığınız kazanç yöntemleri devreye girebilir, kazanç kapıları size açılabilir ya da elinizde paranızı daha iyi tutabilmenin/yönetebilmenin yöntemlerini idrak etme, geliştirme. Bir süredir depresifseniz bu durum son bulabilir, özgüveniniz yenilendikçe siz de yenilenirsiniz. Ayrıca özgüven ve para konusundaki güzellikler size iletişiminiz yoluyla da gelebilir; aldığınız bir iltifat, yaşadığınız bir diyalog size ilham verebilir. Bu dönemde iletişimde biraz daha naif bir yanınız olabilir, her ne kadar Merkür- Mars karesi bu dönemde de var olacak olsa da Merkür-Venüs kavuşumunun olacağı anlar da olacak...
Merkür sizlerin hem 6. hem de 9.ev yöneticiniz olduğundan, bu ev tematikleriyle alakalı sizlere daha güvende hissettirecek gelişmeler de görülebilir (Bir sağlık sorununu aşmak, günlük yaşantıya dair güvence altında olunacak bir olay, yeni bir düşünce sistemi, yükseköğrenimle ilgili herhangi bir başarı, herhangi bir davayı kazanma (2. ve 9.evler vurgulandığından tazminat davaları daha büyük olasılık derim)... gibi.).
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Sağlığınız ya da hayat felsefeniz kaynaklı güvende hissedememe, özgüvensizlik veya özgüvende düşüş yaşanabilir. Maddi kayıplar ya da harcamaları yönetmede başarısızlık görülebilir. Bunlara bağlı olarak bir depresyon süreci, öfke görülebilir. Olaylara daha dar pencerelerden de bakabilirsiniz. Sağlık, finans,yükseköğreniminiz,mahkemeler veya düşünceleriniz hakkındaki iletişim sorunları, beklenmedik kararlar olabilir.

Sizlere önerim ise sadaka vermeniz ve kendi değerinizi asla ve asla unutmamanız...
******************************************************************************
Yükselen Kovalar İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 1.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de (özellikle 2. ve 12.evlerde , bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Açıkçası bu retro en kapsamlı haliyle sizlere çalışabilir Sevgili Yükselen Kovalar çünkü 1.eviniz, dışarıya yansıttığınız “siz”, “benlik” kavramınız, hatta Mars’ın doğal evi olduğundan zaman zaman hayatla mücadele etme ya da hayata tutunma şeklinizi bile sembolize edebilen bir alandır 1.ev ve bizi “biz” yapan yer olduğu için (Aslında bu söylem tam bir paradoks, hem 1. ev “ben” evi, hem de “harita bir bütündür” diyoruz ama çoğu olayımız köşe evlerden, özellikle de 1.evden çıkıyor, demek ki her yerden yansıma alabilen güzide bir evimiz bu 1.ev, ne dersiniz?) öteki evlere göre çok daha dikkatlice incelenmelidir ve aldığı açılar, içinde bulunan gezegenler asla atlanmamalıdır.
Bu retroyu 1.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Kendinizi dışarıya karşı ifade etme konusundaki yaklaşımınızla yüzleşip, yanlış anlaşılmanızı sağlayan bir üslubunuz varsa bunu törpüleyebilirsiniz. Hayata karşı genel bakışınızı ve onunla mücadele etme şeklinizi gözden geçirebilirsiniz. Kişisel alanınızla ilgili dengesizlikler varsa bunları giderebilirsiniz. Üzerinizde daha önceden çok fazla iz bırakmış insanlar hayatınıza yeniden dahil olabilir, onlardan haberler alabilirsiniz.
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Genel anlamda daha gergin ve dikkatsiz olabilirsiniz. İnsanların alanlarına saldırabilirsiniz ya da kendi alanınızı korumakta güçlükler çekersiniz veya fazla izole olursunuz.
Merkür sizin aynı zamanda 5. ve 8.ev yöneticileriniz olduğundan burada 5. ve 8. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var, 1.ev temalarıyla birleşerek bu evlerden daha fazla ses gelebilir. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.

Sizlere önerim ise, Kova temasını unutmayarak her zaman gerçek anlamda insanlığın yanında olmanız.
******************************************************************************
Yükselen Balıklar İçin 31 Ocak-21 Şubat Merkür Retrosu:
Öncelikle Eşit Ev Sistemi’ne göre retronun 12.evinizde olacağını söyleyebilirim, haritanızın Placidus durumuna göre retronun tamamı ya da bir kısmı diğer evlerinizde de ( 11. evde, bunu haritanıza bakarak anlayabilirsiniz) olabilir.
Bu retroyu 1.evinde yaşayacak olan kişilerin yaşayabilecekleri olumlu etkiler:
Kendi içinizde yüzleşmeler yaşayabilirsiniz,bilinçaltınızı temizleyebilirsiniz. Geçmiş olaylarla şifalanmak adına yüzleşeceğiniz bir dönem olabilir, geçmişinizi affedebilirsiniz. Kendinizi de affedebilirsiniz. Kronik hale gelen bir sorununuzun bilinçaltınızda yatan sebebini ya da bilinçaltınıza nasıl tezahür ettiğini farkedebilirsiniz. Mesajcı rüyalar görebilirsiniz, yükselen ruhsal kapasitenizle beraber şifalanma çalışmalarına katılabilirsiniz. Kanınızla ya da hormonlarınızla ilgili bir sorununuz varsa bu şifa bulabilir. Psikiyatrik sorunlarınızın altındaki dinamikler çözülebilir,iyileşebilirsiniz. Bağımlılıklarınız varsa bu konuda uzmanlardan destek alarak ve bilinçlenerek bunlardan kurtulabilirsiniz. Gizli düşmanlarınız açığa çıkabilir, büyükbaş hayvanlarla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kabullenemediğiniz durumları kabullenebilirsiniz. Empati yeteneğiniz gelişebilir.
Peki ya olumsuzu olursa? Olabilir ama en güzel şekilde geçirmeyi dileyin ve enerjileri doğru bir şekilde kanalize etmeye çalışın, akışı kabul edin... )(Bu notu hepinize düşeceğim, çünkü asıl mesele bu...)
Olumsuz etkileri: Bağımlılık eğilimi gösterebilirsiniz, geçmişteki bir bağımlılığınız nüksedebilir. Olayları sağlıksız yaklaşımlarla algılayabilirsiniz, empati kurmakta sıkıntılar yaşayıp kurban rolüne girebilirsiniz. Bilinç bulanıklıkları yaşayabilirsiniz. Rüyalarınızın mesajcı mı yoksa bilinçaltı rüyaları mı olduğunu anlamakta zorluklar çekebilirsiniz. Bunlardan dolayı kendinize karmik yükler yükleyebilirsiniz, yalana meyledebilirsiniz ve söylediğiniz yalanlara inanarak da karmik yüklerin altına girebilirsiniz. Kan ya da hormonlarla alakalı bir sağlık sorunu yaşayabilirsiniz, psikiyatrik problemleriniz artış gösterebilir, geçmişte yaşadığınız bu tip sağlık problemleri varsa tekrarlayabilir. Gizli düşmanlarınız sizlerle uğraşabilir, onlardan gelebilecek zararlar olabilir. Olayları akışına bırakmakta ve kadere güvenmekte zorluklar çekebilirsiniz...
Merkür sizin aynı zamanda 4. ve 7.ev yöneticileriniz olduğundan burada 5. ve 8. evlerle ilgili yazdığım öngörüleri de okumanızda fayda var, 12.ev temalarıyla birleşerek bu evlerden daha fazla ses gelebilir. Ayrıca, bu evinizde bulunan gezegenler varsa ve Merkür onlara da kavuşacaksa (ki ilk ve son birkaç derece dışındaki Kova yerleşimlerinin hepsine kavuşacak)ya da açı yapacaksa, Merkür’ün değdiği gezegenlerin hangi evleri yönettiğine dikkat edin.

Sizlere önerim ise yardımları esirgememeniz ve tekamülünüze güvenmeniz, affedici olmanız olur...
Sevgili Dostlarım,
Gördüğünüz gibi her evin (haliyle her burcun) hem son derece pozitif, hem de son derece negatif yanları var ama açılar gerilimli olsa da, başta zorluk ya da felaketler gibi dursa da o gerilimli açılarla başa çıkabilmek; bizim irademize bırakılmış bir lütuf. Umarım sizler de var olan enerjilerin olumsuz yönlerinin arkasına sığınıp, onlardan korkmak yerine olumlusuna yönelmek ve olumlu dönüşümler yaşamak için çabalarsınız ve gökyüzünü bu yolda size yardımcı olan bir rehber olarak kabul edersiniz...
Hepinize sağlık, sevgi, şifa, hoşgörü, sabır, empati ve denge diliyorum...

Sevgilerimle             

                                                             Lavanta Leylak          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.