23 Ocak 2021 Cumartesi

Astroloji Çeşitleri (Özet Bilgiler Serisi-1.Yazı)

 






Merhaba Dostlar,
Önceden Instagram sayfamızda (@lavantaleylakileastroveotesi) gezegenlerle ilgili bir gönderi paylaşmıştım, ancak bu sefer daha nitelikli bir içerik oluşturabilmek adına önce Astroloji Çeşitleri hakkında bir yazı kaleme almaya karar verdim... Şimdi, sıklıkla duyacağınız Astroloji Çeşitleri'ni yazıyorum:

1) Modern Astroloji (Benim de kullandığım tür): Astrolojinin Transsatürnyen Gezegenler'i de ( Satürn Sonrası Gezegenler, bilinen diğer adıyla Kollektif Gezegenler) (Uranüs, Neptün ve Plüto ) hesaba katar. Yorumlama esnasında "Harita bir bütündür" yaklaşımı hakimdir ve danışanın içinde bulunduğu koşullar da dikkate alınır.

2) Klasik Astroloji: Burada kollektif gezegenler incelenmezler ve incelenecek kısım üzerine yoğunlaşılarak göstergeler incelenir. Harita sahibinin o andaki koşullarından bağımsızdır, sadece göstergelere bakılır.

3) Hermetik Astroloji: Bilinen diğer adlarıyla "Ezoterik" ya da "Teofizik Astroloji" dir. Hakkında net bir tanım verememekle birlikte, ruhun kendisine daha odaklı bir astroloji alanı olduğunu söyleyebilirim (Açıkçası bugüne kadar üzerine ben de hiç çalışmadım.) .

4)Uranyen Astroloji: Transneptünyen (Neptün Sonrası) Gezegenlerin (Cupido, Hades, Zeus, Kronos, Apollon, Admetos, Vulkanus ve Poseidon), asteroidlerin ve orta noktaların da önem kazandığı astroloji çeşididir ve içeriğindeki matematiksel hesaplamalar daha fazladır. Burada haritayı kadranlarla incelemek gibi daha değişik yöntemler de vardır. (Özellikle Asteroidlerin ve Orta Noktaların hem kendi haritamda, hem de baktığım başka haritalarda çoğu şeyi birçok kez nokta akışı şekilde analiz edebilmem açısından çok yardımcı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.)

5)Vedik Astroloji: Çokça bilinen diğer bir adıyla "Hint Astrolojisi" dir. Şu ana kadar anlattığım bütün astroloji çeşitleri Batı Astrolojisi'ne dahilken Hint Astrolojisi, en başta 24 derece geriden gelen hesaplanma şekliyle onlardan ayrılır. Örneğin:
"Doğum haritanızı diyelim ki herhangi bir siteden çıkarttınız ( Yorumcu, astro.com, astrotheme, dogumharitasi.astroloji.org gibi siteler harita tipini siz seçmedikçe Batı Astrolojisi'ne göre çıkartırlar) ve burada yükseleniniz, yani ASC veya AC noktanız 20 derece İkizler çıktı. Buna göre yükseleniniz Vedik Astroloji'ye göre:
20 derece İkizler-24 derece= 26 derece Boğa olacaktır.
Yükseleniniz 26 derece İkizler olsaydı:
26 derece İkizler-24 derece= 2 derece İkizler olacaktı."
Sizler de bu örneklere göre haritanızdaki görünümlerin Vedik hallerini hesaplayabilirsiniz 😊
Hint Astrolojisi'yle ilgili ayrıca "Nakshatra" , "Yoga" ve "Dasha" gibi önemli kavramların olduğunu ve içerisindeki harita tipleri bakımından da çok zengin olduğunu söyleyebiliriz. Terimlerin Hintçe olması ve içeriğinin de son derece detaylı olmasından ötürü öğrenirken biraz zorlayıcı olabilir.

6) Türk Astrolojisi: Güneş hareketlerine göre oluşur ve 36 burçtan oluşur. Burç isimlerini hayvan adlarından almıştır.


7) Arap Astrolojisi: Kiminiz "Arap Noktaları" kavramını duymuştur, işte o Arap Noktalarının kökeni tam olarak burası 😊 Arap Noktaları'da son derece önemli bir kavramdır ve onların incelenmesi harita sahibiyle ilgili çok güzel ipuçları verebilir.

8) Çin Astrolojisi: 12 burç ve 5 element barındıran astroloji tipidir.

Sevgilerimle           

                                                             Lavanta Leylak        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.