26 Ocak 2021 Salı

Astrolojinin Uzmanlık Alanları (Özet Bilgiler Serisi-2.Yazı)





Merhaba Dostlarım, 

Bugün Özet Bilgiler Serisinin 2.yazısını sizler için kaleme alacağım, konumuz ise Astrolojinin Uzmanlık Alanları olacak. Daha önce okumamış olan dostlarım için Astroloji Çeşitleri (Özet Bilgiler Serisi-1.Yazı) mızı okumalarını ve sonra burayı okumalarını öneririm. Daha fazla uzatmadan yazmaya başlıyorum, yoksa benim çenem (pardon elim) bir kere açılırsa durmaz 😃


1) İlişkiler Astrolojisi:  Kendim de dahil birçok kişinin ilgi alanı olduğunu ve en çok merak edilen alanlardan biri olduğunu düşündüğüm alan olduğu için ilk sıraya aldım. Çoğu yerde "Sinastri" olarak geçiyor olsa da bu çok büyük bir yanılgı çünkü "İlişkiler Astrolojisi" kesinlikle Sinastri'den ibaret değil!

İlişkiler Astrolojisinin konusu aslında çok net. Burası her türlü ilişkimize dair uyumun, uyumsuzlukların ve ilişkilerdeki hem olumlu hem de olumsuz yönlerin irdelenmesi, astrolojik sebeplerinin bulunmasıyla ilgili bir alandır. Burada anne-babanız, eşiniz, evlatlarınız, arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız, ortaklarınız... gibi aklınıza gelebilecek bütün ilişkiler incelenebilir. Kişilerin aralarındaki karmik bağlar, onları bir arada tutan astrolojik dinamikler, ilişkilerdeki pürüzler ve kaynakları incelenebilir ve duruma göre, kişilerin tekamül yollarına göre çözüm önerileri sunulabilir.

Ayrıca burada beyan etmek istediğim bir düşüncem var; çoğunluk "İlişkiler Astrolojisi"ne "Bu ilişkiden bir sonuç çıkar mı?", "Toplum nezdindeki statüm değişir mi?", "Evlilik var mı?" gibi sorulara cevap almak yönelseler de (hatta buna astroloji öğrendiğim ilk dönemler adına ben de dahil olabilirim, sonrasında yaşadığım durumlara çözüm odaklı yaklaşıp, akışa bırakmayı seçtim ve çok mutlu hissediyorum.Dahası, bütün bu deneyimlerin beni doğru insana hazırladığına, onun yaşadığı kötü deneyimlerin de onu bana hazırladığına inanıyorum.) evlilik, nişan vb. bağların tamamen kadersel olduğunu düşünürüm. Bugüne kadar, ciddi şekilde uyumsuz olan haritaların sahiplerinin yıllar süren beraberlikler yaşadığını, son derece uyumlu haritaların sahiplerinin ise kangren durumlarda kaldığını veya hiç olamadığını incelediğim yüzlerce haritada defalarca gördüm. Bundan da ötesi, bir ilişki yaşıyorsanız, ağrısı da sancısı da olsa, sizi kendi tekamülünüze, Kuzey Ay Düğümünüz'e nasıl götürdüğüne bakın, hayattan almanız gereken dersleri alarak akışına bırakın, bunu yaptığınız taktirde hayatta yaşadığınız ilerlemeyi ve iç huzuru hissedeceksiniz.

Burada ilişkileri analiz etmeye yarayan çeşitli harita tipleri ve çeşitli yöntemler var, onlardan serinin bir sonraki yazısında, yani "Astroloji'deki Harita Tipleri" nde bahsedeceğim...


2)Mundane Astroloji: Çokça bilinen bir diğer adıyla "Politik Astroloji" dir. Astrolojik her evin, her burcun ve her gezegenin Mundane Astroloji alanında temsil ettikleri birbirlerinden farklı alanlar vardır, bu bilgilerin ışığında Politik Astroloji; ülkelerin kuruluş anlarının haritaları üzerinden ülkelerin gündemleri, gidişatları hakkında yapılan analiz ve öngörüleri içeren astroloji alanıdır. Ülke gündemiyle beraber astrolojiyi de biraz takip edenleriniz varsa, bu terim kulağınıza sıkça çalınan bir terim olabilir. Dünya gündemiyle alakalı yorumlar gezegenlerin ve burçların temsil ettikleri kavramlar üzerinden yapılır, çünkü Dünya'nın kuruluş haritasının Hz. Adem'de bile olduğunu sanmıyorum. 😀


3)Horary Astroloji: Sıkça bilinen diğer adlarıyla "Kehanet Astrolojisi" ve "Saat Astrolojisi"dir. Horary Astroloji, bir sorunun odaklanılarak sorulduğu anda çıkan haritanın okunmasıyla birlikte soruya cevap aranması, sorunun cevaplanması ya da soruya yönelik öngörü yapılmasına yönelik bir astroloji alanıdır, iyi bir Horary yorumcusu olabilmeniz için astrolojik çoğu detay bilgiyi ve çoğu hesaplamayı bilmeniz gerekir ve en azından bana göre Hint Astrolojisi ve Seçim Astrolojisi ile birlikte astrolojinin en çok emek isteyen alanı bile olabilir. Yorumlama sırasında, evlerin anlamları, evlerin ve burçların temsil ettikleri diğer kavramlar (yönler, renkler, zaman dilimleri vs), yücelim yöneticilikleri gibi değişkenler titizlikle dikkate alınır.


4)Medikal Astroloji: Çokça bilinen diğer adlarıyla "Sağlık Astrolojisi" ya da "Tıbbi Astroloji"dir. Tıpkı Mundane Astroloji'de olduğu gibi, burçların, gezegenlerin ve evlerin temsil ettiği uzuvlar, vücut sistemleri ve sağlık alanları da vardır ve haritaların (natal, solar, lunar, progress... vs) bu bilgiler ışığında incelenmesiyle sağlık problemlerine ve olası sağlık problemlerine yönelik yapılan analizleri ve öngörüleri içeren astroloji dalıdır.


5)Finansal Astroloji: Borsayı, maddi kaynakları, maddi fırsatları, maddi iniş-çıkışları, madenlerin maddi getirilerini analiz eden astroloji alanıdır.


6)Seçim Astrolojisi: Bir işe başlamak, bir girişimde bulunmak için en uygun zamanı seçmeye yönelik analizlerin yapıldığı astroloji alanıdır.


Sevgilerimle             

                                                             Lavanta Leylak          



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.